Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Elitní golfistky se opět sjedou na Prague Masters, Spilková váhá

Praha - V červnu se uskuteční druhý ročník golfového turnaje Prague Golf Masters, který patří do okruhu Ladies European Tour (LET). Odehraje se znovu na hřišti Albatross ve Vysokém Újezdě nedaleko Prahy a startovat by měla znovu evropská elita v čele s obhájkyní prvenství Francouzkou Jadou Schaefferovou. Zatím však není jistá účast největší české hvězdy Kláry Spilkové. Ta start stále zvažuje.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Rozpočet turnaje bude milion eur (asi 25 milionů korun), na odměny pro hráčky je připraveno 250 tisíc eur. Jednou z hlavních tváří turnaje bude německá golfistka Caroline Massonová, která loni skončila na děleném devátém místě. Účast si zřejmě zopakují také Melissa Reidová, Lee-Anne Paceová, Laura Daviesová či obhájkyně Schaefferová, která před rokem zahrála rekord hřiště 64 ran. Organizátoři jednají také s Marií Verčenovou.

Zatím se však nepodařilo potvrdit účast Spilkové, která se vloni podělila o deváté místo. "Klára start na turnaji zvažuje. Pokud by se ale rozhodla nestartovat, bylo by to podle mě nešťastné rozhodnutí, protože jsme si prospěšní vzájemně," uvedl promotér turnaje Robert Klotz s tím, že ve start Spilkové věří.

Golf
zdroj: ČT24

Na turnaji se představí i další české golfistky, které dostanou divokou kartu. "Karet je celkem jedenáct, víc jich dát nemůžeme. Ještě zvažujeme možnost výměny karet s turnaji na Slovensku a Rakousku, aby české hráčky mohly startovat i v zahraničí," prozradil prezident České golfové federace Jan Jenčovský. Podle něj by při udělování karet mohly dostat přednost před profesionálkami amatérské hráčky, které v současnosti studují v Americe. Například Kateřina Růžičková.

Přesun termínu by měl turnaji prospět

Turnaj bude znovu tříkolový a odehraje se od pátku 22. června do neděle 24. června. Vloni se ale hrálo v září. "Požadavek na změnu termínu přišel od LET. Nám to takto také vyhovuje, protože budeme posledním turnajem před Evian Masters. Pak je čtyřtýdenní pauza, takže hráčky mají větší motivaci přijet k nám," dodal Klotz.

Předprodej vstupenek začne v polovině února, stát budou 200 korun, tedy polovinu oproti ceně, která bude během turnaje. Organizátoři věří, že návštěva bude vyšší než loni, kdy nepřesáhla pět tisíc. "Překvapilo nás, že nebyla taková divácká účast, jak jsme čekali. V Čechách je 55 tisíc registrovaných hráčů. Proto bychom byli spokojeni, kdyby se na turnaj přijelo podívat 10 procent hráčů s rodinami, tedy nějakých 7 500 lidí," uvedl Klotz. "Když dá někdo 200 korun za kino, tak proč by to nedal za špičkový evropský golf," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články