Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dunlap kraloval v Truckee a zapsal se do historie PGA Tour

Vítězstvím na Barracuda Championship v Truckee se Nick Dunlap nesmazatelně zapsal do dějin golfové PGA Tour. Dvacetiletý Američan totiž jako první hráč na elitním okruhu opanoval v jednom roce turnaj coby amatér i profesionál.

Nick Dunlap
zdroj: REUTERS autor: Gregory Fisher

Dunlap o víkendu navázal na lednový triumf z The American Express v La Quintě, kde se stal prvním amatérem po 33 letech, jenž vyhrál turnaj PGA Tour. O několik dnů později přešel mezi profesionály a v neděli získal ve své nováčkovské sezoně v Kalifornii druhý titul. To se naposledy povedlo v roce 2017 Xanderu Schauffelemu, který shodou okolností o víkendu dominoval na souběžně hraném majoru British Open.

"Nikdy jsem si nemyslel, že se mi něco takového podaří, ale rozhodně je to pocta. Po AmEx to bylo místy těžké, trochu jsem ztratil sebevědomí a říkal jsem si, jestli to dokážu zopakovat," řekl Dunlap.

Barracuda Championship je jediným turnajem PGA Tour, který se počítá systémem Stableford, podle něhož hráči za double eagle dostanou osm bodů, za eagle pět, za birdie dva body, za par nic a naopak při ranách nad normu jamky odečítají.

Dunlap nasbíral 49 bodů a o dva body porazil krajana Vince Whaleyho. Třetí skončil se 46 body další Američan Patrick Fishburn.

Golfový turnaj Barracuda Championship série PGA Tour a evropské série DP World Tour v Truckee):

1. Dunlap 49 bodů, 2. Whaley 47, 3. Fishburn 46, 4. Meissner 44, 5. Rodgers (všichni USA) a Pendrith (Kan.) oba 43.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články