Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Donald v Hilton Head neuspěl, jedničkou je opět McIlroy

Hilton Head (USA) - Luke Donald se po čtyřech týdnech podruhé v kariéře rozloučil s rolí světové jedničky. Anglický golfista skončil na turnaji v Hilton Head v poli poražených a přenechal první místo v žebříčku Rorymu McIlroyovi ze Severního Irska. Turnaj Heritage Classic vyhrál Švéd Carl Pettersson.

Donald musel k udržení pozice jedničky skončit nejhůře na osmém místě, nicméně dělil se až o 37. příčku. "Chci se soustředit na vyhrávání turnajů," uvedl čtyřiatřicetiletý Angličan, jenž byl jedničkou od minulého roku 40 týdnů, než ho začátkem března na dva týdny vystřídal McIlroy. Loňský vítěz US Open v Hilton Head nestartoval.

Pettersson absolvoval čtyři kola za 14 ran pod par a vyhrál s velkým náskokem pěti úderů před Američanem Zachem Johnsonem. Čtyřiatřicetiletému rodákovi z Göteborgu se začíná vyplácet úprava švihu, kterou poprvé uplatnil před třemi týdny v Houstonu, kde skončil druhý.

"Z toho švihu mám dobrý pocit. Byl jsem naprosto uvolněný a hrál jsem skvěle. Snad tenhle pocit vydrží delší dobu," uvedl Pettersson, jenž si v Hilton Head vydělal 1,026.000 dolarů z celkové dotace 5,7 milionu. Svým pátým vítězstvím na PGA Tour vyrovnal švédský rekord Jespera Parnevika.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články