Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Do vedení PGA Championship se posunul Zalatoris, Woods prošel cutem

Američan Will Zalatoris je po dvou kolech ve vedení golfového majoru PGA Championship, když má náskok jedné rány před Chilanem Mitem Pereirou.  Cutem na rozdíl od Tigera Woodse neprošla řada hvězd v čele se světovou jedničkou Scottiem Schefflerem či vítězem dvou majorů Dustinem Johnsonem.

Je nám líto, video expirovalo.
Zalatoris vede pořadí PGA Championship, Woods zvládl cut

Zalatoris ve druhém kole využil lepších povětrnostních podmínek, zahrál pět ran pod par a oproti prvnímu se ještě o jeden úder zlepšil. Druhý hráč z loňského Masters opět potvrdil, že se mu na majorech daří lépe než na nižších turnajích.

"K majorům zvlášť od Masters přistupuju tak, že si je chci co nejvíc užít. Nechci, abych za 20 let litoval, že jsem měl špatný přístup," řekl pětadvacetiletý Zalatoris, jenž na výhru na PGA Tour zatím čeká. "Mám před sebou dlouhých 36 jamek. Historie je historie, ale já půjdu a budu dělat svou práci. Snad to bude na konci stačit," dodal.

O ránu méně než Zalatoris zaznamenal Pereira a výkonem 64 vyrovnal svoje maximum na okruhu. Vůbec nejlépe zvládl druhé kolo Američan Bubba Watson, jenž se díky tomu posunul o 52 příček na čtvrté místo. Až za něj klesl Rory McIlroy, který po prvním kole vedl.

Oproti prvnímu kolu se zlepšil Woods a i na druhém majoru od loňské vážné autonehody prošel cutem. To se naopak vedle Schefflera či Johnsona nepodařilo například Sergiu Garcíovi, Patricku Cantlayovi či Danielu Bergerovi.

PGA Championship, golfový turnaj kategorie major v Tulse (dotace 12 milionů dolarů, par 70) - po 2. kole:

1. Zalatoris (USA) 131 (66+65), 2. Pereira (Chile) 132 (68+64), 3. Thomas 134 (67+67), 4. Watson (oba USA) 135 (72+63), 5. McIlroy (Sev. Ir.) 136 (65+71), Ancer (Mex.) 136 (67+69) a Riley (USA) 136 (68+68).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články