Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Do finálových kol Ladies European Tour v Berouně prošly čtyři Češky

Profesionálky Sára Kousková s Kristýnou Napoleaovou a amatérky Tereza Koželuhová s Janou Mericharovou prošly cutem turnaje evropské série. V polovině turnaje na berounském hřišti vede Španělka Nurria Iturriozová. Nejvýš z domácích si stojí Kousková. Diváci se mohou na turnaj přijít podívat i v neděli zadarmo od devíti ráno.

Spolu s jednadvacetiletou Kouskovou, která začátkem června vyhrála turnaj druhé nejvyšší evropské série LET Access na Konopišti, postoupily profesionálka Kristýna Napoleaová (33. místo) a další dvě amatérky Tereza Koželuhová (44.) a Jana Melichová (57.).

Kousková se během druhého kola chvilku objevila díky čtyřem birdie i v první desítce. Až na předposlední sedmnáctce ztratila ránu. "Vše šlo podle plánu, ani ta chyba mě příliš netrápí. Turnaj mám dobře rozehraný a stále to beru především jako získávání zkušeností pro můj plánovaný přechod k profesionálkám," prohlásila česká reprezentantka.

Napoleaová má tři rány pod par, Koželuhová dvě a Melichová je v paru. "Je to skvělý pocit," radovala se Koželuhová, která letos prošla na LET již podruhé cutem. "Plánuji přestup k profesionálům, ale rozhodnu se až na základě výkonů v této sezoně," dodala.

Iturriozová vedla už po prvním kole, které dohrávala dnes ráno. Na svůj výkon navázala ve druhém kole a vede o ránu před dvojicí soupeřek. S odstupem dvou úderů je na děleném čtvrtém místě největší hvězda turnaje Němka Sandra Galová. "Hrála jsem konzistentně a jsem se sebou spokojená. Jsem vděčná za to, že jsem mezi nejlepšími," řekla vítězka jednoho turnaje na LPGA.

Nedělní program startuje v 9:00. Pro diváky je vstup opět zdarma.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články