Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Do čela US Open se dostali Spieth a Reed, Woods neprošel cutem

Chambers Bay – Vítěz letošního Masters Jordan Spieth a další Američan Patrick Reed jsou po druhém kole v čele golfového US Open. Na linksovém hřišti v Chambers Bay mají po dvou kolech skóre -5. Tiger Woods do víkendových bojů nepostoupil, což se mu na majoru stalo teprve pošesté.

Je nám líto, video expirovalo.
US Open 2015

Spieth odehrál druhé kolo na 67 ran a den uzavřel patem do birdie na tříparové jamce. Drží si šanci na ojedinělý double, může se stát šestým hráčem v historii, který vyhraje oba úvodní majory roku. Naposledy to dokázal Woods před 13 lety.

"Zahrát na US Open kolo pod sedmdesát znamená dobrý výsledek. Hrál jsem železy lépe než první den a také lépe patoval," řekl Spieth. Závěrečné birdie zvládl i po krátké pauze, během které byl Australan Jason Day na hřišti kvůli závrati ošetřován. "V dané situaci to bylo jedno z nejlepších birdie, co jsem dal. Dokázal jsem se i přes tu přestávku zkoncentrovat, přečíst dráhu patu a trefit se," řekl.

Jednu ránu na vedoucí duo ztrácí Dustin Johnson z USA a s ním Jihoafričan Branden Grace. Za nimi jsou překvapivě o další ránu zpět Nizozemec Joost Luiten a Američané Tony Finau, Daniel Summerhays a Ben Martin.

Hodně velkých jmen naopak neprošlo cutem. Turnaj už třeba skončil pro loňského vítěze US Open z Pinehurstu Němce Martina Kaymera, pro Američany Rickieho Fowlera a Bubba Watsona a v první řadě pro letos špatně hrajícího Woodse.

Na US Open skončil vítěz čtrnácti majorů Woods už po dvou kolech podruhé v kariéře. Celkem letos zahrál 16 ran nad par, což je jeho nejvyšší číslo po dvou dnech v roli profesionála v kariéře na PGA Tour. "Hrál jsem o něco lépe než první den, ale opět jsem nic neproměnil na greenech," zhodnotil Woods své 2. kolo. "Na hřišti, jako je toto, je třeba být přesný, a to jsem evidentně nebyl," konstatoval.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články