Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Do čela PGA Championship se dostal Li Chao-tchung, Woods se trápil

Díky druhému bezchybnému kolu s pěticí birdie se dostal čínský golfista Li Chao-tchung v polovině majoru PGA Championship do překvapivého vedení. V San Franciscu má celkově osm ran pod par a náskok dvou na šestici soupeřů, mezi nimiž je i americký obhájce titulu Brooks Koepka, jehož však trápí problémy s kyčlí. Tiger Woods si naopak pohoršil a je až čtyřiačtyřicátý.

Tiger Woods
zdroj: ČTK/AP autor: Darron Cummings

Li Chao-tchungovi se letos zatím moc nedařilo, ale na hřišti TPC Harding Park v pátek předvedl jistou hru. "Dlouho jsem ani nevěděl, jestli tady budu hrát a teď vedu," řekl Číňan, jenž skončil před třemi lety třetí na majoru The Open.

Koepka drží šanci na třetí titul v řadě na PGA Championship, a to i přes bolavou kyčel. Na hřišti byl třikrát ošetřován. "Vzbudil jsem se a byl trochu tuhý, ale není třeba se ničeho bát. Ke konci kola se to uvolnilo a bylo lepší," ujistil.

Je nám líto, video expirovalo.
PGA Championship vede překvapivě Číňan Li Chao-tchung

Lídr po prvním dni Jason Day přišel o dělené první místo s Číňanem po double bogey na dvanáctce. Australan je tak ve skupině dělící se o druhou příčku. Na ni se dotáhl výborným kolem za -6 Angličan Tommy Fleetwood.

Patnáctinásobný vítěz majorů Woods se druhý den trápil. Nemohl se v chladnějším odpoledni srovnat s greeny. "Vypadaly rychlejší, než byly," řekl slavný Američan. Zahrál dvě rány nad par, celkově je v paru a na děleném 44. místě.

Cutem do víkendových kol neprošli například Američané Rickie Fowler, Matt Kuchar, Švéd Henrik Stenson nebo Španěl Sergio García.

PGA Championship, golfový turnaj kategorie major v San Franciscu (dotace 11 milionu dolarů, par 70) - po 2. kole:

1. Li Chao-tchung (Čína) 132 (67+65), 2. Koepka 134 (66+68), Berger (oba USA) 134 (67+67), Day (Austr.) 134 (65+69), Fleetwood 134 (70+64), Rose (oba Angl.) 134 (66+68) a Lorenzo-Vera (Fr.) 134 (66+68).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články