Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

DeChambeau vyhrál v Orlandu, povzbudila ho zpráva od Woodse

Americký golfista Bryson DeChambeau vyhrál turnaj okruhu PGA v Orlandu a radost měl hned několikanásobnou. Byl nadšený z triumfu na akci legendárního Arnolda Palmera a před finálovým kolem dostal povzbuzující zprávu od Tigera Woodse, zotavujícího se z těžké autonehody.

Bryson DeChambeau
zdroj: USA Today Sports autor: Mark Konezny

Loňský vítěz majoru US Open DeChambeau zvládl ve finálovém kole náročné větrné podmínky a zvítězil o ránu před Angličanem Leem Westwoodem.

"O výhře na turnaji pana Palmera jsem neuvažoval ani v nejodvážnějších snech," řekl DeChambeau už oblečen do červeného svetru pro vítěze a s trofejí v ruce. "Lee hrál výborně, všechna čest, a byla to bitva až do konce," dodal.

Ráno před nedělním závěrem turnaje ho překvapila zpráva v mobilu. Psal mu z nemocnice Woods.

"To jsem nečekal. Bylo to z velké části hodně osobní a hodně povzbuzující. Psal mi, abych bojoval a hrál odvážně, jak říkával Palmer. Je úžasné, že i v těžkých časech, kterými prochází, na mě myslel," řekl DeChambeau.

Svalnatý Američan znovu udivoval dlouhými odpaly driverem. Na pětiparové šestce využil i větru a poslal míček přímo přes jezero, zatímco Westwood hrál, jak bývá zvykem, okolo.

Angličanův míček sice ležel před druhou ranou skoro o 200 metrů dál než soupeřův, ale výsledek měli nakonec oba stejný - zahráli birdie.

Sedmadvacetiletý DeChambeau slavil i před omezeným počtem fanoušků osmý titul na PGA Tour a ve světovém žebříčku se posunul na šesté místo.

Výsledky golfového turnaje PGA Tour v Orlandu:

1. DeChambeau (USA) 277 (67+71+68+71), 2. Westwood (Angl.) 278 (69+71+65+73), 3. Conners (Kan.) 280 (66+69+71+74), 4. Putnam 282 (70+72+69+71), Spieth 282 (70+69+68+75) a Werenski (všichni USA) 282 (71+69+69+73).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články