Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Davidson Spilková si na turnaji LET ve Švédsku připsala další čtvrté místo. Už potřetí v sezoně

Kláře Davidson Spilkové na turnaji Ladies European Tour v Helsingborgu těsně uniklo místo mezi nejlepšími třemi ženami soutěže. Osmadvacetiletá golfistka se ve Švédsku postupně zlepšovala a s výsledkem 8 ran pod par skončila potřetí v sezoně LET čtvrtá.

Klára Spilková
zdroj: Reuters autor: Toby Melville

Davidson Spilková, která při svém předchozím startu před dvěma týdny na Floridě byla druhá, zahájila třídenní Helsingborg Open v paru na dělené 22. příčce. V sobotu se o dvě rány zlepšila a posunula se na 12. pozici a v dnešním finále zahrála dokonce šest ran pod normu hřiště, což jí vyneslo posun těsně pod pomyslné stupně vítězů.

"Tentokrát to bylo zcela jiné hřiště, než na jakých jsem v posledních týdnech hrála. Oproti Floridě to bylo úplně něco odlišného – jiná tráva, jiné podnebí, jiný vítr. Hřiště bylo linksové a hodně tvrdé. Navíc bylo velmi těžké odhadovat odskoky míčků. Jen tomu se přizpůsobit bylo poměrně složité a chvíli mi to trvalo. Každopádně šlo o dobrou přípravu na následující týden, kdy by hřiště mělo být hodně podobné," uvedla Davidson Spilková.

Kolo za 66 ran zahrála na turnaji kromě Davidson Spilkové už jen Finka Noora Komulainenová. České golfistce skvěle vyšel samotný finiš: šest ran pod par zaznamenala na posledních sedmi jamkách, na nichž zahrála čtyři birdie a jeden eagle.

Čtvrtá byla letos Davidson Spilková i na březnových turnajích v Johannesburgu a Singapuru. Tři rány dvojnásobné české olympioničce chyběly k vítězství, které získala domácí Lisa Petterssonová. Druhá byla s odstupem jednoho úderu Španělka Ana Peláezová, o další ránu zpět skončila třetí Dánka Smilla Sönderbyová.

Kristýna Napoleová na turnaji s dotací 300 000 eur obsadila 61. místo, Šideri Váňová neprošla v sobotu cutem a skončila v druhé stovce.

Spilková zahájila v Helsingborgu golfem nabitý červen. V plánu měla turnajové starty čtyři týdny za sebou: následovat budou Stockholm, Berlín a nakonec 23. až 25. června domácí Tipsport Czech Ladies Open v Berouně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články