Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Cyklotoulky

Davidson Spilková kvůli kyčlím předčasně končí sezonu

Konec sezony ještě před samotným vrcholem má za sebou Klára Davidson Spilková. Českou golfovou jedničku trápí od červencového turnaje v nizozemském Hilversumu, který ani nedohrála, problémy s pravou kyčlí. Poté se vítězka dvou turnajů Ladies European Tour sice zúčastnila olympijských her a British a Iris Open, do další akce letos však po doporučení lékařů už nenastoupí.

Klára Davidson Spilková
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

"Nebylo to jednoduché rozhodnutí a je to pro mne velmi smutná zpráva. Již od července mě zranění limituje a nedovoluje mi podávat ty nejlepší výkony. Požádala jsem proto vedení Ladies European Tour o zdravotní výjimku a věřím, že se budu moci po plném doléčení do turnajového programu vrátit," uvedla Davidson Spilková.

Léčba si podle ní vyžádá několik měsíců. "Po těch čtrnácti letech profesionální kariéry si bohužel zdraví začalo vybírat svou daň. Pokusím se udělat vše pro to, abych se do soutěžního golfu co nejdříve vrátila," dodala devětadvacetiletá golfistka.

Vítězka Lalla Meryem Cupu v Rabatu z roku 2017 a předloňského Irish Open letos dosáhla nejlepších výsledků na jaře, kdy byla čtvrtá na Australian Classic a pátá v Évianu. V pořadí sezony Ladies European Tour je na 84. místě čtvrtou nejlepší českou hráčkou. Na Hrách v Paříži při své třetí olympijské účasti obsadila 41. místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články