Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Daly se naštval a na Australian Open skončil

Sydney - Kontroverzní golfista John Daly se opět postaral o rozruch. Pětačtyřicetiletý Američan na probíhajícím Australian Open trefil v úvodním kole na 11. jamce šest míčků do vody, naštvaně odešel ze hřiště a na turnaji skončil.

John Daly
zdroj: foxsports.com

"Zklamal mě, takhle se profesionál nechová. Bohužel se z toho stává smutná tradice," uvedl ředitel turnaje Trevor Herden s připomínkou, že vítěz dvou majorů v září za podobných okolností nedohrál turnaj v Rakousku a v roce 2008 na Australian Open zase napadl fanouška a rozbil mu kameru. "Myslím, že na tomhle turnaji jsme Johna Dalyho viděli naposledy," uvedl nejmenovaný funkcionář.

Daly, který měl během kariéry problémy s alkoholem a hazardem, později incident okomentoval na Twitteru. "Když vám dojdou míčky, nemůžete hrát golf," prohlásil. Podle Herdena to však není omluva. "Kdyby se choval jako profesionál, zavolal by si rozhodčího a ten by mu míčky doplnil," prohlásil.

Dalyho chování nezůstalo bez odezvy. Vedení australského golfu ho vyškrtlo ze startovní listiny turnaje v Coolumu (24. až 27. listopadu), za který mu stejně jako za Australian Open nevyplatí startovné. "Takové chování, které poškozuje pověst turnaje i výkony ostatních hráčů, tady nechceme. John není v Coolumu vítán," prohlásil šéf australské PGA Brian Thoburn.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články