Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Czech Open vede Ir Lawrie, Čechům vládne junior Zach

Čeladná (Frýdecko-Místecko) – V čele golfového Czech Open je po úvodním kole irský hráč Peter Lawrie, který absolvoval hřiště s parem 72 na 66 úderů. Z Čechů je nejlepší patnáctiletý amatér Šimon Zach, který odehrál první kolo v paru a pohybuje se na hranici cutu. Ve hře o postup do finálových kol jsou i další čeští hráči, ovšem řada domácích adeptů selhala. Totéž potkalo španělskou hvězdu Miguela Ángela Jiméneze, který je cutu hodně vzdálen.

Peter Lawrie
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Lawriemu se v Čeladné daří, což prokázal už před rokem, když jen smolně neproměnil šanci na vítězství v play-off, kde byl nad jeho síly Švéd Peter Hanson. Turnaj se letos sice hraje z poloviny na jiném hřišti, ovšem Lawriemu to nevadilo. Ani jednou za celé kolo nezaváhal a šest birdie mu vyneslo průběžné vedení před krajanem Damienem McGranem. Příliš se nedařilo největším favoritům včetně Jiméneze, jenž se hřištěm protrápil s podprůměrným výkonem 76 a páteční kolo pro něj může být loučením s Čeladnou.

Češi tradičně tlak na domácí půdě příliš nezvládli, což platí především pro domácí jedničku Marka Nového (82). Největší propadák dne předvedli Lukáš Lizánek a Petr Zima (oba 87). O to více potěšil diváky patnáctiletý Zach. Věkem kadet ze základní školy předvedl jeden z pěti eaglů dne a s výsledkem 72 je na průběžném 50. místě, které by mu po pátku zaručovalo postup do víkendových kol. Jeho krajan Petr Gál je jen o ránu zpět.

Úvodní kolo vůbec nevyšlo Angličanovi Davidu Carterovi, který je tak trochu brán za domácího, protože žije v Česku a je hlavním trenérem na Albatrossu. Někdejší vítěz Irish Open sice bral svoji hru s nadhledem a užíval si společný flight se svým žákem Martinem Příhodou (76), ale konečných 77 ran nestačilo ani na první stovku výsledkové listiny.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články