Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Czech Open v Čeladné bude hrát nejméně 14 českých golfistů

Praha - Na golfový Czech Open v Čeladné je přihlášeno již 46 vítězů turnajů evropského okruhu PGA. S velmi kvalitní konkurencí poměří své síly od 19. srpna nejméně čtrnáct domácích hráčů - osm profesionálů a šest amatérů. Promotéra turnaje S. J. Alexe Flanagana mrzí, že na rozdíl od loňska se v Čeladné neobjeví český rodák s německým pasem Alex Čejka. "Bohužel jsme se nedomluvili a neskrývám zklamání. Nebudu to ale více komentovat," uvedl Flanagan.

K největším hvězdám turnaje budou patřit obhájce prvenství Oskar Henningsson ze Švédska, Francouz Thomas Levet, Ital Edoardo Molinari, Miguel Ángel Jiménez ze Španělska, Brit Simon Khan či Paul McGinley z Irska. Podle Flanagana by se v Čeladné mohl objevit i jeden z dvojice Angličan Paul Casey a Ir Padraig Harrington, kteří bojují o místo v evropském týmu pro Ryder Cup. Pokud nevyhrají některý z dalších turnajů, je prý velká pravděpodobnost, že přijedou.

"Přípravy běží v plném proudu, hráči se hlásí a jediné, co neovlivníme, je počasí. Když bude hezké, tak nás čeká skvělý turnaj," prohlásil Flanagan. "Pracuje se téměř ve čtyřiadvacetihodinovém režimu. Prší vydatně již několik dnů, takže hřiště je ve velmi dobrém stavu, ve standardu, na němž se bude hrát," dodal.

Internetové registrace pro bezplatný vstup zatím využilo 3 200 diváků. "Moje realistická prognóza je, že první dva dny bude turnaj sledovat pět až sedm tisíc lidí, po cutu ve finálových kolech dvanáct až dvacet tisíc," řekl Flanagan.

Je nám líto, video expirovalo.
Czech Open v Čeladné se blíží
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články