Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Rally ČR 2024

Czech Masters začal nejlépe Jihoafričan Moolman, Zach je čtrnáctý

Jubilejní 10. ročník golfového Czech Masters začal nově na hřišti PGA National Oaks v Nebřenicích u Prahy. Hraje se o podíly z rekordní dotace 2,5 milionu dolarů (asi 58 milionů korun). První kolo se povedlo Jihoafričanovi Pieteru Moolmanovi, který zahrál osm ran pod par hřiště a má náskok jedné rány před šesti soupeři. Nejlepší z českých hráčů je Šimon Zach, který zaostává na 14. místě o tři rány. Přímý přenos 2. kola sledujte na ČT sport a ČT sport Plus v pátek od 13:00.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Hejlek začal Czech Masters dvě rány pod par

"Byl jsem nadmíru spokojený, jak jsem hrál. Podle představ. Všechno fungovalo. Jen občas jsem se pral s drivy, ale měl jsem docela štěstí, že když jsem to netrefil, tak do roughu, ze kterého se dalo hrát. Pár puttů mi objelo jamku, ale bylo to fajn kolo," citoval Zacha server golfextra.cz.

Zach zaznamenal šest birdie a jen jedno bogey. Držel se na děleném sedmém místě a po prvním kole mu s dalšími jedenácti hráči patří 14. pozice. "Doufám, že nebudu hrát o cut, ale o TOP 10. Myslím, že to mám dobře rozehrané," dodal český hráč.

Třiatřicetiletý Moolman, hráč ze sedmé stovky světového žebříčku, jehož nejlepším výsledkem na okruhu je 25. místo na předloňském turnaji Steyn City Championship v Johannesburgu, zahrál dvě bogey.

Kolo však zakončil šesti birdie a skóroval celkem na deseti jamkách. Mezi jeho největšími pronásledovateli je i předloňský vítěz turnaje Maximilian Kieffer z Německa.

Z desítky domácích hráčů se na hraně předpokládaného cutu drží amatér Jakub Hejlek (70 ran) a Filip Mrůzek (71), se stejným skóre -1 odehrál kolo například obhájce loňského prvenství Angličan Todd Clements.

Normu hřiště (72) splnili ještě Petr Hrubý a Ondřej Lieser, který ve startovním poli na poslední chvíli nahradil čtrnáctiletého juniora Louise Kleina, už jim to ale stačí až na dělené 101. místo. Český talent Klein se z turnaje omluvil kvůli potížím se zády.

V pátek se rozhodne o účastnících víkendových finálových kol.

Golfový turnaj Czech Masters – po 1. kole:

1. Moolman (JAR) 64, 2. Rottluff, Kieffer (oba Něm.), Robinson Thompson (Brit.), Svensson (Švéd.), Ramsay (Skot.), Kang Song (Korea) všichni 65, ...14. mj. Zach 67, 56. am. Hejlek 70, 74. Mrůzek 71, 101. Hrubý a Lieser oba 72, 116. Matuš a am. Jelínek 73, 142. Komrska 76, 147. am. Siwy 77, 151. Brixi 78.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články