Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Czech Masters má rekordní dotaci i dvě velké golfové hvězdy

Bývalé hráče světové špičky získali pořadatelé desátého ročníku golfového Czech Masters. Američané Brandt Snedeker a Jason Dufner se od čtvrtka do neděle předvedou v nejprestižnějším tuzemském turnaji v Nebřenicích u Prahy. Obhajovat trofej bude Angličan Todd Clements a mezi startujícími je i devět českých zástupců. Ve hře je rekordní dotace 2,5 milionu dolarů (asi 58 milionů korun). Turnaj můžete sledovat v přímých přenosech na ČT sport a ČT sport Plus.

Jason Dufner
zdroj: AP autor: Charlie Neibergall

Pořadatelé už přilákali i bývalou světovou jedničku Lukea Donalda, jenž nechybí ani letos. Mezi účastníky jsou letos i třiačtyřicetiletý Snedeker i o čtyři roky starší Dufner. První má devět trofejí z elitního okruhu PGA a v žebříčku byl nejvýš čtvrtý. Druhý je vítězem majoru PGA Championship z roku 2013.

"Vždycky se snažíme přilákat golfisty, kteří u nás ještě nehráli. Letos to budou hvězdy PGA Tour. Oba hráči svého času patřili do absolutní světové špičky. Snedeker je navíc bývalý vítěz celé sezony PGA Tour, takového golfistu Česko nevidělo," řekl Petr Dědek, majitel pořádající promotérské společnosti Relmost, jenž také vlastní hokejový klub v Pardubicích.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Na Czech Masters nebude chybět Dufner

Poprvé se místo Albatrossu ve Vysokém Újezdu bude hrát na hřišti PGA National Oaks Prague.

"V USA je golf nesmírně populární, hřiště jsou tam na špičkové úrovni, investují se do toho velké peníze. Byl jsem zvědavý a trochu v nejistotě, jak bude hřiště vypadat tady. Je ale úžasné, navíc se na něm hraje poprvé, takže mají všichni stejnou startovní pozici," ocenil Dufner. "Nemám od sebe velká očekávání, ale nikdy nevíte. Myslím, že by mi to tady mohlo sedět," dodal bývalý šestý golfista světa.

Česko budou reprezentovat mimo jiné čerstvý profesionál Petr Hrubý, který se jako jediný Čech pravidelně účastní turnajů PGA Tour Americas. Znovu bude hrát stále teprve čtrnáctiletý Louis Klein.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články