Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Českým golfistkám se na Konopišti daří, tolik jich ještě cutem neprošlo

Rekordní počet osmnáct českých golfistek prošel cutem turnaje Czech Ladies Challenge na Konopišti. Profesionálka Kateřina Vlašínová a amatérka Tereza Melecká půjdou do sobotního finálového kola na akci okruhu LET Access, druhé nejvyšší evropské série, se skóre -5 z děleného třetího místa a jen ránu za vedoucími Hayley Daviesovou z Anglie a Chloe Williamsovou z Walesu.

Kateřina Vlašínová
zdroj: ČTK autor: Pavel Němeček

Loni prošly cutem turnaje, který už třetí rok pořádá Česká golfová federace (ČGF), jen dvě české hráčky. Letos uspěly dvě profesionálky a šestnáct amatérek, což je nejvíc v desetileté historii soutěže.

Melecká loni skončila druhá, takže už zná atmosféru závěrečného dne. "Na finále se moc těším, chci si to užít jako loni. S druhým místem jsem byla spokojená, nejsem nijak náročná," žertovala na svazovém webu jedna ze dvou největších českých nadějí a juniorská mistryně republiky z nedávného turnaje na Karlštejně.    

Vlašínová zahrála druhý den 68 ran, své nejlepší skóre sezony. "Na jedničce jsem těsně minula pat na eagle, na dvojce jsem dala chip-in, ale několik dalších patů mi objelo jamku," popisovala čtyřiadvacetiletá profesionálka.    

Je nám líto, video expirovalo.
Českým golfistkám Konopiště svědčí

O vítězství můžou bojovat také další tuzemské amatérky Tereza Koželuhová a teprve patnáctiletá Tatiana Boháčová (obě -4), ze hry ještě nemusejí být ani Hana Ryšková (-3), Sára Kousková a Jana Melichová (obě -2). Mezi dvaceti nejlepšími hráčkami je tak před sobotou devět Češek.    

Největším překvapením byl výsledek Boháčové. "Každé kolo může být ještě lepší, ale takový výsledek jsem tady nečekala," řekla dorostenka, která podle svých slov v posledních dnech před turnajem golf moc nehrála. "Byla jsem na brigádě v tátově firmě," vysvětlovala školačka, zatímco otec šel rychle zajistit prodloužení ubytování na Konopišti o další noc.     Snový závěr kola měla Koželuhová. Dala tři birdie (jednu ránu pod normu jamky) na posledních třech jamkách. "Na patování si opravdu nemůžu stěžovat, bylo to skvělé kolo," řekla třetí hráčka nedávného mezinárodního mistrovství republiky juniorek. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články