Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Česká golfová sezona – nový systém, vyšší odměny a Šebrle v nové roli

Praha – Czech PGA tour vstupuje do nové sezony s několika změnami. Aby nový promotér přilákal špičkové zahraniční golfisty, zvýšil prize money a upravil hrací systém podle evropského vzoru. Kromě úvodního turnaje počátkem května na brněnské Kaskádě se tak bude hrát dva dny cut a třetí den finálové kolo pro 40 nejlepších. Asi nejznámější tváří seriálu bude pro většinu sportovních fanoušků Roman Šebrle, olympijský vítěz a mistr světa v atletickém desetiboji zahajuje druhou část své sportovní kariéry.

Je nám líto, video expirovalo.
Czech PGA Tour hlásí změny

"Chceme celkově zvýšit úroveň české série," řekl Tomáš Barták, jednatel společnosti Czech One, nového promotéra Czech PGA Tour. Proto by se převážná většina turnajů měla hrát na tři kola, a ne na dvě jako dosud. "Hrací systém odpovídá zvyklostem vyšších evropských soutěží," řekl Barták.

První turnaj série se uskuteční začátkem května na brněnské Kaskádě, kde v říjnu také vyvrcholí při Grand finále. Mezitím budou golfisté hrát o dotace od 400 do 500 tisíc ve slovenské Skalici, na Kunětické Hoře, v Ostravici, v Cihelnách, ve Mstěticích a na Karlštejně, liberecká Ypsilonka hostí šampionát ve hře na rány.

Loni vyhrál celou sérii Marek Nový a finálový turnaj ovládl Ondřej Lieser. Oba by se měli na turnajích objevovat i letos. Nový systém si Lieser pochvaluje: "Je to pro mě lepší – přece jen ve třech kolech můžete ze sebe vydat to nejlepší. Když se to první nepovede, máte ještě šanci to dohnat ve zbylých dvou."

Právě od Leisera se letos dají očekávat ty nejlepší výkony. Po několika letech vyléčil problémy se zápěstím a celou zimní přípravu věnoval poctivému tréninku ve Španělsku. "Bolesti zápěstí jsou pryč, příprava proběhla na sto procent. Směřuji to k dobrým výsledkům," dodal Leiser.

V seriálu bude startovat i Roman Šebrle. A to ke golfu přestoupil teprve v létě loňského roku. Přes zimu piloval dlouhou hru a vylepšil si švih. První sezonu s golfovou holí bere spíš jako zkušební. "Nevím, co od prvního roku očekávat. Sám jsem na sebe zvědavý. Bude to zkušební rok," řekl Šebrle. "Nechci se ukázat, ale zjistit, jestli na to mám. Jsem na to připravený a chci se na nejlepší postupně dotahovat."

Šebrle očekával, že jeho golfový začátek budou provázet pozitivní i negativní reakce. "Jsem rád, že jsem rozvířil golfové vody. Motivuje mě to. Už se na první turnaj těším. Ondra a kluci budou hrát výborně a já se jim budu dotahovat na paty... Možná," řekl Šebrle.

Na Czech PGA Tour se špičkoví golfoví amatéři, včetně Šeberleho, představí vůbec poprvé. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články