Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Češi na Czech Open dohráli, vedou Švédové

Čeladná - Žádný ze šestnácti českých golfistů nepronikl do víkendového finále Czech Open. V Čeladné na severní Moravě měl k takzvanému cutu nejblíže Viktor Skalle, jehož sen se rozplynul na předposlední jamce. Do poslední chvíle bojovali o účast mezi evropskou elitou i amatéři Martin Příhoda a Filip Mrůzek. V čele turnaje jsou v jeho polovině Švédové Peter Hanson a Fredrik Widmark. Favorizovaný Miguel Ángel Jiménez ze Španělska se po zlepšeném výkonu na druhé devítce jamek posunul na průběžné 18. místo. Na vedoucí duo ztrácí čtyři rány.

Převahu Seveřanů v čele výsledkové listiny podtrhl Fredrik Hed Andersson, který se s dalšími třemi soupeři dělí o třetí místo s mankem jediné rány na první příčku. Nejlepší výkon dne předvedl Ir Shane Lowry, jehož 64 ran (-8) katapultovalo z místa mimo cut na dělenou sedmou pozici.

Do víkendových bojů prošlo 79 golfistů, ale žádný domácí hráč. I když dva z nich přišli o cut až v dramatickém závěru. Profesionál Skalle byl dvě jamky před koncem na výsledku +1 a mohl si dovolit i ztratit jednu ránu, ale dolehla na něj nervozita a po doublebogey z vysněné pozice vypadl.

"Ve čtvrtek jsem použil na této jamce (hůl) trojku, ale s tou bych dnes byl dlouhý. Čtyřkou jsem se ale nedostal na green a pak se mi už rozklepaly ruce. Vidina cutu byla příliš silná," přiznal zklamaný golfista. Zatímco ostatní čeští profesionálové zcela propadli, mladí amatéři udržovali nadšené domácí fanoušky dlouho v napětí. Mrůzek dokázal dnes napravit první kolo a s výkonem 72, tedy v paru hřiště, skončil jen dvě rány od postupových příček.

Příhodu zastavila třetí jamka od konce, kde na pětiparu minul možnost na birdie. "Tušil jsem, že na cut bude stačit minus dva, ale zahrát dvě birdie na závěr už nešlo. Přesto jsem spokojený. Celé dva dny jsem si nesmírně užíval a současně poznal, že mě čeká ještě hodně práce, pokud bych se chtěl dostat na úroveň zahraničních profesionálů," uznal unavený golfista z Podbořánek na Rakovnicku, hrající za klub z Mariánských Lázní. 

Domácí Stanislav Matuš se sice také zlepšil a nijak výrazně nepropadl, ale sám přiznal, že hra vedle největších es - oba dva dny šel s obhájcem titulu Oskarem Henningssonem - mu dala hodně. "Rozdíl je v ráně železem na greenech, tam mi utíkali," vyhodnotil realisticky, kde ztrácel nejvíce. Výkony ostatních českých hráčů byly horší, negativním rekordmanem se stal Martin Rudecký, který obešel dvě kola s výkonem 179 (+35) a skončil beznadějně poslední. Také na sedmi místech před ním ale skončili jeho krajané.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články