Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Čelo se na větrném Masters vyrovnalo, vede čtveřice golfistů

Augusta (USA) – V Augustě stále vládne větrné počasí a nevyzpytatelné poryvy v součtu s velmi složitým hřištěm připravují pro golfisty hodně náročnou práci. Pole je velmi vyrovnané, na čele se po druhém kole usadila čtveřice golfistů. Se shodným součtem 140 ran vedou Španěl Sergio García, belgický nováček turnaje Thomas Pieters a Američané Rickie Fowler a Charley Hoffman. Přímý přenos třetího kola sledujte na webu ctsport.cz od 21:00, na ČT sport od 22:00.

Sergio García
zdroj: Reuters/USA Today Sports

Právě Hoffman předvedl v prvním kole famózní představení a obešel hřiště v součtu 65 ran. Jenže druhý den si připsal vinou pěti bogey a pouhých dvou birdie výsledek +3 a rázem se srovnal s ostatními.

Do závěrečných dvou kol úvodního majoru sezony se nekvalifikoval obhájce prvenství Danny Willett z Anglie, s výkonem 151 úderů o jeden neprošel cutem. Vypadli i další bývalí vítězové Masters Bubba Watson a Zach Johnson z USA, Argentinec Ángel Cabrera či Jihoafričan Trevor Immelman a například také pátý hráč světového žebříčku Henrik Stenson ze Švédska.

Je nám líto, video expirovalo.
Boj o čelo na Masters se zašmodrchává

García hrál s výsledkem -3, předvedl celkem šest birdie a tři bogey. Mladý Belgičan Pieters, mimochodem vítěz Czech Masters v roce 2015, si připsal jeden eagle, tři birdie a jediné bogey. Na dělenou vedoucí pozici se posunul z 12. příčky.

Nejlepším mužem druhého hracího dne byl Fowler, jenž proslulé hřiště Magnolia Lane obešel na 67 ran. Hned na druhé jamce si posílil sebevědomí eaglem, když pětipar zahrál na tři rány, a vzápětí přidal birdie. Skóroval pak ještě třikrát a jen jednou se dopustil bogey.

"Na jedničce jsem dal skvělý pat do paru, poté co jsem se sám dostal do složité pozice. Ten start mi pomohl, abych se uvolnil, a nasměroval mě správným směrem," pochvaloval si Fowler, který je považován za jednoho z nejlepších současných hráčů bez titulu z kategorie major. Totéž platí o Garcíovi, jenž startuje na 71. majoru za sebou.

Podívejte se na skvělý výkon Rickieho Fowlera ve druhém kole:

S elitou drží krok i sedmapadesátiletý někdejší vítěz Masters Fred Couples z USA, který se dělí o šesté místo se ztrátou tří úderů na lídry.

Dařilo se i Martinu Kaymerovi, který se oproti úvodu zlepšil o deset ran a vystoupal výsledkovou listinou o 59 míst ze 75. na 16. příčku s celkovým výsledkem +2.

Výsledky golfového turnaje Masters po 2. kole

1. Hoffman 140 (65+75), Fowler (oba USA) 140 (73+67), García (Šp.) 140 (71+69) a Pieters (Belg.) 140 (72+68), 5. McGirt 142 (69+73), 6. Moore 143 (74+69), Couples (všichni USA) 143 (73+70), Rahm (Šp.) 143 (73+70) a Rose (Angl.) 143 (71+72).

Zdroj
ČTK, golf.cz, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články