Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Cantlay vyhrál turnaj svého učitele Nicklause a triumfoval na The Memorial

Druhý titul na okruhu PGA Tour si zajistil jeden z členů "Nicklausových dětí". Americký golfista Patrick Cantlay vyhrál díky výbornému závěrečnému kolu turnaj The Memorial. Někdejší nejlepší amatér světa využil na hřišti v Muirfield Village i rady slavného vítěze osmnácti majorů Jacka Nicklause, který turnaj pořádá.

Golfista Patrick Cantlay
zdroj: ČTK/AP autor: Jay LaPrete

Sedmadvacetiletý Cantlay v neděli zahrál osm ran pod par, celkově měl skóre -19 a porazil o dvě rány Australana Adama Scotta. Do finále přitom Cantlay vstupoval se ztrátou pěti ran na po třech kolech vedoucího Martina Kaymera. Dlouho se zdálo, že Němec je v čele neohrožený, ale koncovku nezvládl a skončil třetí.

Cantlay titulem navázal na svoji první výhru na PGA, kterou slavil v listopadu 2017 v Las Vegas. "Tenkrát jsem myslel, že jsem to prolomil a vítězství budou přibývat. Jsem trochu překvapený, že mi další trvalo tak dlouho," řekl Cantlay, kterého po úspěšné amatérské kariéře od roku 2013 na tři roky přibrzdilo zranění zad.

Po Tigeru Woodsovi je Cantlay druhým golfistou, který získal cenu pro nejlepšího univerzitního hráče udělovanou Nicklausem a pak vyhrál jeho turnaj. Od roku 2011 tak patří Cantlay mezi "Nicklausovy děti", jak slavný hráč všechny laureáty svého ocenění nazývá. V pátek si i proto Nicklaus vzal Cantlaye na slovíčko a radil mu: "Podívej se, jak si to tady všichni užívají, tak se uvolni a hraj."

"Náš vztah s panem Nicklausem je pro mě speciální a vážím si každé chvilky, kterou se mnou stráví a kdy se mi snaží pomoct," uvedl Cantlay. "Řekl mi, ať se na hřišti bavím jako lidé okolo a snažím se smát," řekl Cantlay, který slova legendy naplnil. Úsměv na jeho tváři se poprvé ve finále objevil po birdie na patnáctce.

Ukázal, že je ve formě, a výhrou navázal na třetí místo z nedávného majoru PGA Championship. Za čtrnáct dnů je na programu další major a na US Open v Pebble Beach by mohl patřit k favoritům. "Miluju golf na majorech," řekl Cantlay.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články