Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Cantlay a Schauffele vyhráli v rekordu turnaj dvojic v Avondale

Američané Patrick Cantlay a Xander Schauffele ovládli turnaj dvojic v Avondale a se skóre -29 stanovili o dva údery rekord soutěže, která se na okruhu PGA koná od roku 2017 jako jediná v týmové podobě. Aktuálně pátý a dvanáctý hráč světového žebříčku ovládli konečné pořadí Zurich Classic s náskokem dvou ran před krajany Samem Burnsem a Billym Horschelem.

Pro Cantlaye znamenal triumf sedmé vítězství na PGA Tour v kariéře, pro Schauffeleho páté. Každý z nich získal prémii téměř 1,2 milionu dolarů.

Na rekord turnaje dosáhli pozdější vítězové i ve čtvrtečním úvodním kole, ve kterém si připsali 59 ran v takzvaném four ballu.

Při něm každý golfista hraje svým míčkem a na jednotlivých jamkách se zapíše skóre lepšího z nich. A Cantlay se Schauffelem zaznamenali na úvod 11 birdie a k tomu eagle.

"Obzvlášť tam to vypadalo tak, že jak měl někdo z nás šanci patovat do birdie, chopil se jí," pochvaloval si Cantlay čtvrteční hru.

Four ball se hrál i v sobotu, kdy turnajoví šampioni zahráli jen o ránu hůř. V pátek a v neděli byla na programu čtyřhra (foursome), při níž dvojice hraje s jedním míčkem a hráči se v úderech střídají.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články