Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

British Open vyvrcholí až v pondělí, vedení drží Johnson

St. Andrews (Británie) - Po druhém kole zůstal ve vedení golfového majoru British Open Američan Dustin Johnson. Na hřišti v St. Andrews má skóre deset ran pod par a vede o jeden úder před Angličanem Dannym Willettem. Kvůli nepřízni počasí se poprvé od roku 1988 dohraje turnaj až v pondělí.

Golf
zdroj: ČTK/PA

Trojnásobný vítěz British Open Tiger Woods dohrávku nezvládl a poprvé v kariéře neprošel dvakrát za sebou na turnaji kategorie major cutem. Jeho osud zpečetily tři bogey za sebou a devětatřicetiletý Američan se s celkovým skóre +7 rozloučil po US Open i v St. Andrews.

V pátek musel být turnaj přerušen kvůli silnému dešti na více než tři hodiny a ne všichni golfisté pak za světla stihli obejít kompletních 18 jamek. Sobotní dohrávka pak byla kvůli silnému větru už po 32 minutách odložena a hráči na jeho zklidnění čekali až do 19:00 SELČ.

Třetí kolo by se mělo podle nového plánu odehrát v neděli a turnaj vyvrcholí v pondělí. Dosud jedinkrát v historii se British Open dohrávalo s denním zpožděním v roce 1988 na hřišti v Lythamu. Slavný Klaretový džbán tehdy získal Seve Ballesteros.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články