Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

British Open? Naprosto úžasné, svěřila se golfistka Melichová

Na slavném British Open je jedinou Češkou. Golfistku Janu Melichovou atmosféra na skotském hřišti Muirfield, kde si zatrénovala s hvězdnými sestrami Jessicou a Nelly Kordovými, dojala. Označila to za neuvěřitelný zážitek.

"Dojmy z British Open jsou naprosto úžasné, je to ještě lepší, než jsem si to představovala. Mezi profesionálkami jsem jenom dva měsíce, takže nestačím zírat. Když jsem přišla do klubovny, tak mi ukápla slza," uvedla Melichová v tiskové zprávě.

Ocenila špičkovou úroveň posledního letošního turnaje LPGA Tour kategorie major. "Lidé mi sbírají míče, hrabou po mně pískové překážky a pořád se ptají, jestli něco nepotřebuju. Když jsem viděla, jak jsou tady postavené tribuny, tak mám strach, abych se během hry nepozvracela. Strašně moc si tuhle pohádku užívám," řekla čtyřiadvacetiletá golfistka.

Velký dojem na ni udělaly Američanky českého původu sestry Kordovy. "V pondělí jsem viděla, že mají ve flightu volno, takže jsem si s nimi prošla hřiště. Byl to neuvěřitelný zážitek. Ze začátku jsem z toho měla nervy, takže jsem moc nemluvila, ale po pár jamkách jsem zjistila, že jsou to normální hráčky jako já a stres opadl," popsala Melichová setkání s dcerami bývalého tenisty Petra Kordy.

Měla také radost, jak ji přijala světová golfová špička. "Všichni mi tady gratulují k vítězství na turnaji a pořád říkají, že když jsem vyhrála jednou, tak vyhraju znovu. Opakují mi, ať se nestresuju z atmosféry a neustále mě podporují, což je neuvěřitelné," dodala Melichová.

British Open je jedním ze dvou evropských a celkově pěti majorů sezony, dosud na něm hrála jen Klára Spilková. Letošní turnaj nabízí prize money 6,8 milionu dolarů. Loňský titul z Carnoustie obhajuje Švédka Anna Nordqvistová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články