Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

British Open načal nejlépe Američan Kisner

Američan Kevin Kisner rozehrál nejlépe golfové British Open. První den třetího majoru sezony měl na skotském hřišti v Carnoustie pět ran pod par. Jeho krajan Tiger Woods obešel úvodní kolo v paru, první hráč světa Dustin Johnson má skóre +5 a je na děleném 129. místě.

Kevin Kisner
zdroj: USA Today Sports autor: Jason Getz

Kisner využil ideálních podmínek, které měli hráči dopoledne, zapsal mimo jiné eagle na jamce číslo šest a hattrick birdie od třináctky. V čele má ránu náskok před krajanem Tonym Finaem a Erikem van Rooyenem z Jihoafrické republiky.

Po delší době je v popředí vidět předloňský vítěz Masters Angličan Danny Willett, který je s dvěma ranami pod par na děleném osmém místě. Stejné skóre mají třeba Španěl Jon Rahm nebo favorizovaný Severní Ir Rory McIroy.

Obhájce titulu Jordan Spieth z USA měl po čtrnácti jamkách tři rány pod par, ale na závěrečných čtyřech jamkách čtyři rány ztratil a s +1 je zatím na děleném 51. místě. Johnson rovněž chyboval v závěru, bogey měl na šestnáctce, o tři rány více potřeboval na zdolání čtyřparové osmnáctky a v pátek bude bojovat o cut.

Je nám líto, video expirovalo.
Američan Kisner je po prvním dni v čele British Open

Světová třiatřicítka Kisner se dobře vypořádal s tvrdým podkladem a dokázal se vyhýbat nebezpečným hlubokým bunkerům. "Zvyknout si na linksový golf chvilku trvá a je potřeba počítat s dlouhým doběhem míčků," řekl Kisner, který potřeboval jen 22 patů. "Pokud bych to měl každý den, můžu myslet vysoko," usmál se.

Trojnásobný vítěz British Open Woods měl vedle parů tři birdie a stejný počet bogey. Stejně jako ostatní v odpoledních skupinách už jeho hru ovlivňoval také sílící vítr. "Moje skóre mohlo být mnohem lepší, ale obecně jsem hrál solidně a měl pocit, že míč kontroluji a hraju do správných míst," řekl Američan po 1. kole.

Až necelou hodinu před svým startem dorazil do dějiště turnaje Jhonattan Vegas. Venezuelan na poslední chvíli sháněl víza, aby mohl odletět z USA a cestou do Evropy se mu zatoulaly hole. Proto hrál s půjčenými a měl +5. "Je to jako z hororového filmu, ale myslím, že takový scénář by ani nikdo nevymyslel," řekl.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články