Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Boj o zelené sako startuje. Hráče čekají v Augustě těžší podmínky, titul obhajuje Johnson

Do startu golfového svátku zbývá už jen pár hodin. Na legendárním hřišti Augusta National začne první major sezony Masters, na němž se bude bojovat o tradiční zelené sako. Celkové vítězství obhajuje Američan Dustin Johnon, na něhož i další hvězdy čekají náročnější podmínky. Loňské podzimní přívětivě měkké greeny totiž vystřídal tvrdý pažit okolo jamek vyžadující větší přesnost. První přímý přenos sledujte od 18:00 exkluzivně na webu ctsport.cz s původním komentářem. Další dny budou už i s českým komentářem.

Král golfového Maters Dustin Johnson
zdroj: ČTK/AP/Matt Slocum

I nyní patří k největším favoritům šestatřicetiletý Johnson. "Už jsem Masters vyhrál a můžu hrát uvolněně a bez tlaku, že musím zvítězit. Přesto, půjdu tam a v roli obhájce se chci dostat do takové pozice, abych šel v neděli druhou devítku a měl šanci titul obhájit," řekl Johnson. "Cítím se povzbudivě, moje hra do sebe začíná pěkně zapadat a je zase řízná," doplnil.

Titul může obhájit jako první hráč po 19 letech. Naposledy to dokázal v roce 2001 jeho krajan Tiger Woods, který se zotavuje po zranění z únorové autonehody a nestartuje.

Přímé přenosy z Masters:

Středa: web ctsport.cz 18:00-20:00

Čtvrtek: web ctsport.cz 21:00-1:30. Od 23:40 také na ČT sport

Pátek: web ctsport.cz 21:00-1:30. Od 22:20 také na ČT sport

Sobota: ČT sport i web ctsport.cz 21:00-1:00

Neděle: ČT sport i web ctsport.cz 20:00-1:00

Na triumf mohou pomýšlet také další Američané Justin Thomas, titulem z minulého týdne povzbuzený vítěz Masters z roku 2015 Jordan Spieth nebo "ranař" Bryson DeChambeau. Ze zahraničních hráčů se skloňují jména čerstvého otce Jona Rahma ze Španělska a Roryho McIlroye ze Severního Irska. Výčet možných kandidátů na zelené sako je ale mnohem delší.

Jednatřicetiletý McIlroy v případě výhry zkompletuje sbírku majorů. Naposledy se na turnaji velké čtyřky ale radoval už před sedmi lety a na Masters byl nejlépe čtvrtý v roce 2015. "Odehrál jsem tady skvělá kola, ale nikdy čtyři v řadě, to je výzva," vyhlásil golfista, který v posledních týdnech pracoval na zlepšení švihu s Angličanem Petem Cowenem.

Je nám líto, video expirovalo.
Johnson ovládl golfové Masters

V tréninkových kolech hráči zjistili, že je čeká náročná práce. Udržet míč na tvrdých greenech bude umění. "Bude potřeba zapojit představivost, hrát dobře úhly a chybovat do správných míst," řekl dvojnásobný vítěz Masters Američan Bubba Watson.

Hřiště má par 72 a je dlouhé 6835 metrů. Dotace 83. ročníku turnaje, který vyvrcholí v neděli, činí 11,5 milionu dolarů. Přenosy odvysílá ČT Sport a osmnáct jamek pokrývá údajně 75 až 100 kamer.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články