Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Babniková vede na Czech Ladies Challenge, z českých golfistek je zatím nejlepší Kousková

Po prvním kole čtvrtého ročníku Czech Ladies Challenge je ve vedení Slovinka Pia Babniková. Nejlepší domácí hráčkou je na hřišti ve Zbraslavi Sára Kousková.

Je nám líto, video expirovalo.
Na Czech Ladies Challenge vede po 1. kole Babniková

Do druhého kola ženského profesionálního turnaje vstoupila v roli lídra sedmnáctiletá talentovaná Slovinka Babniková, která sice v prvním hracím dni zapsala tři bogey, ale současně dokázala osmkrát zahrát birdie, což jí vyneslo výsledek pět ran pod normu hřiště.

Z českých hráček si nejlépe vedla Kousková. Ta v prvním kole obešla domácí hřiště na Zbraslavi s výsledkem tři rány pod par. I přesto, že po druhém hracím dni měly dívky projít cutem, rozhodl soutěžní výbor, že tentokrát nebude aplikován, a ve třetím kole tak bude pokračovat celé startovní pole.

"My jsme to už tak nějak tušili, že to budeme muset nějak vysvětlit. V turnaji je 43 profesionálek a cut byl vypsán pro 45 profesionálek. Všechna dělená místa nepočítaje amatérky, takže vedení turnaje rozhodlo, že se prostě bude hrát bez cutu na plná tři kola," uvedl generální sekretář ČGF Aleš Libecajt.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články