Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Australanka Leeová vyhrála rekordně dotované US Open, Kordová skončila osmá

Nelly Kordová obsadila na US Open dělené osmé místo a zaznamenala na tomto majoru nejlepší výsledek v kariéře. V Southern Pines zvítězila Australanka Minjee Leeová, jež za druhý triumf na turnajích nejvyšší kategorie získala 1,8 milionu dolarů, dosud nejvyšší prémii v historii ženského golfu. Druhý major sezony měl rekordní dotaci 10 milionů dolarů.

Minjee Leeová
zdroj: USA Today Sports autor: David Yeazell

Americká golfistka českého původu se do první desítky probojovala v závěrečném kole, byť v něm zaznamenala nejhorší výsledek za celý víkend (73), v náročném čtvrtém dnu ale zahrála podobně i většina soupeřek.

Třiadvacetiletá dcera bývalého tenisty Petra Kordy se při prvním startu na okruhu LPGA po březnové operaci paže kvůli krevní sraženině s celkovým skóre -2 (282 ran) podělila o osmou příčku s dalšími dvěma soupeřkami.

Na US Open bylo dosud jejím maximem desáté místo z roku 2018. Na majorech má už čtyři medailová umístění včetně triumfu na loňském PGA Championship.

"První týden po návratu je člověk ještě zrezivělý, takže toho moc od své hry nečeká, neví, jak je na tom. Vědomí, že mohu hrát na fakt těžkém hřišti, a dokonce se držet v kontaktu s nejlepšími, je každopádně pozitivní," řekla Kordová.

Leeová zahrála za čtyři dny 271 úderů a zvítězila o čtyři před americkou soupeřkou Minou Harigaeovou, třetí skončila Korejka Čche Hjo-čin (277).

Sedmadvacetiletá vítězka uhájila ve finále průběžné vedení poté, co závěrečné kolo obešla v paru (71), a navázala na loňský triumf na Evianu.

V první pětce skončila potřetí z posledních čtyř startů na majorech. US Open vyhrála jako třetí Australanka po Karrie Webbové (2000 a 2001) a Jan Stephensonové (1983).

"O tomhle vítězství jsem snila jako malá holka. Vždycky jsem ho chtěla, teď jsem to dokázala a je to úžasný pocit," radovala se dcera korejských rodičů narozená v Perthu.

"Byla jsem celý den hrozně nervózní a teď nemám slov. Ta vítězná prémie je obrovská suma a je mi ctí, že jsem první, kdo takovou částku vyhrál," řekla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články