Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Australan Leishman suverénně ovládl turnaj v Lake Forest

Bez většího zaváhání ovládl australský golfista Marc Leishman turnaj BMW Championship. Na hřišti Conway Farms v Lake Forest zvítězil s rekordním skóre -23 a ve třiatřiceti letech získal třetí titul na PGA Tour.

Je nám líto, video expirovalo.
PGA Tour 2017

Leishman rozjel turnaj v prvním kole výkonem 62 ran a čelo už neopustil. Před závěrečným dnem měl náskok pěti ran. Ten chvilkami zvýšil na sedm, pak se k němu na dvě rány přiblížil Angličan Justin Rose, ale Australan nepřipustil drama a třemi birdie na závěrečných čtyřech jamkách se vrátil na odstup pěti ran.

"Takový finiš mě uspokojil, protože jsem si chtěl dokázat, že koncovku zvládnu. Byl jsem pod tlakem, ale ustál jsem to," řekl Leishman, který mohl vyhrát už před čtrnácti dny v Nortonu, ale na poslední devítce dal pět bogey. "Chvilkami jsem měl obavy, aby se to neopakovalo, ale tentokrát jsem měl míč pod kontrolou."

Leishman umí vítězit s výrazným náskokem. Předloni vyhrál turnaj European Tour Nedbank Championship o šest ran a na nižší sérii Nationwide Tour dokonce v roce 2008 soupeře deklasoval o 11 ran na turnaji WNB Golf Classic.

Australský golfista se posunul před finále FedEx Cupu na čtvrté místo. V čele je Američan Jordan Spieth před krajany Justinem Thomasem a Dustinem Johnsonem. V Atlantě bude hrát třicítka nejlepších od čtvrtka i o bonus 10 milionů dolarů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články