Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Američan Johnson vede US Open po nedohraném druhém kole

Oakmont (USA) - Domácí hráč Dustin Johnson vede prozatímní pořadí golfového US Open po druhém kole, které se ještě nedohrálo. Druhý sezonní golfový major je zpožděn od prvního hracího dne pro nepřízeň počasí. Druhý den golfisté nedokončili kvůli tmě.

Dustin Johnson na US Open
zdroj: Reuters autor: John David Mercer

Johnson, který útočil na titul z US Open už loni, ale trojpat ho připravil o naději, stihl odehrát obě kola a má na hřišti v Oakmontu skóre -4. Čtyři rány pod par je rovněž jeho krajan Andrew Landry, ale toho druhá osmnáctka teprve čeká.

Jeden z hráčů s nejdelšími ranami Johnson mohl mít ještě lepší výsledek, ale nevyužil ke skórování několik možností. Mezi golfisty, kteří dohráli druhé kolo, má náskok dvou ran před krajanem Scottem Piercym a Španělem Sergiem Garcíou.

"Byl to dlouhý den, ale mám pocit, že jsem hrál velmi solidně," řekl šestý hráč světa Johnson, který v pátek odehrál 36 jamek. "Dobře jsem drivoval, zahrál hodně povedených ran železy a měl pocit, že jsem míče dobře hrál na greenech."

První hráč světa Australan Jason Day má za sebou patnáct jamek z druhého kola, celkem má +5 a je na děleném 56. místě. Obhájce titulu Američan Jordan Spieth nebo Severní Ir Rory McIlroy budou druhé kolo a případně i třetí hrát v sobotu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články