Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Albatross hostí golfovou elitu včetně Spilkové

Vysoký Újezd - První setkání s ženskou golfovou elitou čeká během nejbližších tří dnů české příznivce na turnaji Prague Golf Masters (PGM). Do luxusního resortu Albatross ve Vysokém Újezdu nedaleko západního okraje Prahy se sjely hvězdy evropského golfu k turnaji Ladies European Tour, k jehož stálým účastnicím patří i šestnáctiletá Klára Spilková.

Golf
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Na českém území se v minulosti a současnosti hrála řada turnajů nejvyšší evropské mužské série European Tour (Mariánské Lázně, Karlštejn a Čeladná), Senior Tour (Roztěž u Kutné Hory) či "druhá mužská liga" Challenge Tour (Karlštejn a liberecký Ypsilon). Žádný z nich ale nebyl okořeněný startem českého želízka tak jako nynější turnaj nejvyšší ženské úrovně. Spilková nestartuje na základě divoké karty, pozvání či jiné výjimky, ale výhradně díky vlastní výkonnosti.

Turnaj na Albatrossu bude výjimečný i tím, že na rozdíl od nedávného turnaje mužů v Čeladné se mu nevyhnou nejlepší hráčky. Soutěž ve středočeské vísce měla v tomto směru výhodu v tom, že hráčky přivítaly možnost strávit týden v Praze, navíc na dosah od Vídně, kde se hrálo v minulém týdnu.

Golf
zdroj: Getty Images autor: Warren Little

A startovní pole navíc ozdobí i sedmačtyřicetiletá Laura Daviesová, která v profesionální kariéře vyhrála 81 turnajů, z toho dvacet na americkém okruhu LPGA, a je považována za výjimečnou osobnost světového golfu. Shodou okolností bude právě ona partnerkou o 31 let mladší Spilkové ve flightu během pátečních a sobotních bojů.

Na startu bude vedle Spilkové i devět dalších domácích hráček, pro něž by bylo úspěchem už jen samotné zachování nadějí na cut. Nedávno v Čeladné se žádnému Čechovi nepovedlo kvalifikovat do finále.

Do boje vstoupí dnes časně ráno celkem 108 hráček, do nedělního třetího kola projde nejlepších 60 golfistek a všechny, které budou mít stejné skóre jako šedesátá v pořadí. Dnešní program je pro diváky zdarma, o víkendu se bude za vstupenky platit. I přesto je o turnaj velký zájem, podle odhadů zamíří na Albatross více diváků než nedávno v Čeladné.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články