Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Češi opět podlehli Arméncům, naději na přímý postup pohřbil hattrickem Sanosjan

Ani napodruhé se futsalové reprezentaci proti Arménii nezadařilo. Po sobotní porážce 2:4 v Jerevanu se před ní musela sklonit také v Plzni, konkrétně po výsledku 1:4, a definitivně přišla o možnost přímého postupu do další fáze kvalifikace o mistrovství světa. Hattrickem se blýskl Vladimir Sanosjan, jedinou českou branku vstřelil kapitán Lukáš Rešetár. Svěřenci Tomáše Neumanna si proto na jaře zahrají o druhé místo v Bosně a Hercegovině, kterou v Brně zdolali 4:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Česko - Arménie

Arménii poslal do vedení ve 12. minutě po nádherné kombinační akci Sanosjan, jenž na začátku druhé půle dalšími dvěma trefami zkompletoval hattrick. Rešetár sice během dlouhé power-play dokázal snížit, ale poslední slovo měl dvě minuty před koncem Melkonjan.

"Ve dvojzápase s Arménií jsme byli oproti soupeři hrozně pomalí a to se ani nebudu bavit o práci s míčem. Kvalifikaci jsme nezačali vůbec dobře. Teď bude záležet na trenérech klubů, aby hráče dostali trochu nahoru, protože jsme hráli špatně," uznal kapitán Rešetár. "Soupeř byl ve všech aspektech lepší a zaslouženě vyhrál. Na soupisce měl pět šest Brazilců, kteří jsou top, hrají v kvalitních ligách a šlo to poznat," doplnil Michal Seidler. 

Arménci vyhráli i třetí zápas ve skupině a zajistili si postup do závěrečné fáze kvalifikace, které se zúčastní také čtyři nejlepší týmy z druhých míst.

Ve hře zůstanou rovněž ostatní mužstva, jež neskončí ve skupině na poslední třetí příčce. Češi usilují o pátou účast na mistrovství světa. Na loňském šampionátu v Litvě vypadli v osmifinále se Španělskem.

Kvalifikace MS 2024 futsalistů - skupina 3:

Česko - Arménie 1:4 (0:1)
Branky: 29. Rešetár - 12., 21. a 23. Sanosjan, 38. Melkonjan.
Sestava ČR: Vahala (Němec) - P. Drozd, Slováček, Koudelka, D. Drozd - Künstner, Vokoun, Záruba, Křivánek, Rešetár, Seidler, Holý, Buchta. Trenér: Neumann.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články