Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Plzeň porazila ve čtvrtém finále Chrudim a obhájila futsalový titul

Futsalisté Plzně obhájili ligový titul. Ve čtvrtém finále s Chrudimí dokázali jako první využít výhody domácího prostředí a po výhře 3:2 ovládli sérii 3:1 na zápasy. Západočeši vybojovali třetí titul v historii a osamostatnili se na druhém místě historického pořadí právě za patnáctinásobnými šampiony z Chrudimi. Bývalý kapitán reprezentace Lukáš Rešetár se s kariérou rozloučil třináctým ligovým prvenstvím.

Plzeňští i třetí vítězství vybojovali rozdílem jediného gólu, soupeř získal ve finále jediný bod po vítězství 5:2 v druhém utkání série.

Západočeši prohráli první poločas, ale díky dvěma gólům kanonýra Kaká po změně stran výsledek otočili a vítěznou trefu přidal Vnuk. Autor obou branek Chrudimi Záruba už jen snížil.

"Takhle jsem si to představoval. Možná (to mělo být) jen na tři zápasy, ale to nevadí, je to prostě bomba," uvedl Rešetár, který potřetí triumfoval s Plzní a předchozích deset titulů získal právě s Chrudimí.

Vítězně se s týmem rozloučil i trenér Marek Kopecký. "Těžko se mi mluví, jsem strašně pyšný na všechny a bude pro mě strašně těžké to opouštět. Za čtyři roky tři tituly a jedno druhé místo... Je to neskutečné, co jsme dokázali," radoval se.

"Já bych neřekl, že by nám chybělo štěstí, všechny zápasy, co jsme prohráli, byly vyrovnané, bylo to o branku. Šance jsme měli, ale v celé sérii jsme byli málo produktivní, a to rozhodlo," řekl chrudimský kouč David Drozd.

Finále futsalové ligy – 4. zápas:

Plzeň – Chrudim 3:2 (0:1)
Branky: 22. a 28. Kaká, 30. Vnuk – 19. a 34. Záruba. ŽK: Koudelka, Éverton. Diváci: 850. Konečný stav série 3:1.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články