Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Začíná futsalová liga, favoritem je opět Chrudim

Praha - Česká futsalová liga dnes vstoupí do sezony 2010/2011 s novým generálním partnerem, po němž také ponese název Jetbull liga. Nové partnerství by mělo pomoci dalšímu rozmachu futsalu a jeho profesionalizaci tak, aby se i ostatní celky mohly dostat na úroveň aktuálního lídra a šestinásobného šampiona ERA-PACKu Chrudim, který je i letos hlavním favoritem na titul. "Do ligy přichází stále více hráčů i trenérů z předních futsalových zemí, jako je Brazílie či Rusko," uvedl předseda futsalové komise při ČMFS Otakar Mestek, podle něhož je futsal na vzestupu.

Vedení futsalové ligy doufá, že nadcházející ročník bude minimálně tak vyrovnaný jako ten minulý. Chrudim si šestý titul v řadě zajistila až po dramatické finálové bitvě s Teplicemi 3:2 na zápasy. "Podobně napínavé souboje mohou lize jen pomoci," mínil Mestek.

Chrudim se chce dostat do Futsal Cupu

Chrudim je i letos jasným favoritem, přestože bude znovu hrát na dvou frontách. Vedle ligy totiž hodlá bojovat i o postup mezi čtyři nejlepší celky evropského Futsal Cupu. V základní skupině se na konci září na domácí půdě představí v soubojích s Tbilisi, Minskem a maďarským Györem.

V této skupině by Chrudim měla potvrdit roli šestého nejvýše nasazeného týmu, čímž dosáhla historického maxima. Klíčové bude ale zvládnout následnou elitní skupinu, z níž postoupí jen nejlepší tým do Final Four. "Chceme maximálně pomoci Chrudimi, aby na Final Four konečně dosáhla a potvrdila rozmach českého futsalu," dodal Mestek.


V lize by největším soupeřem Chrudimi, která v základní části minulého
ročníku ztratila jen dva body, měly být znovu Teplice a Tango Brno. Zlepšit
loňské umístění v dolní části tabulky pak chtějí pražské celky Slavia a
Bohemians. Nováčky soutěže jsou Plzeň a Třinec.

Vůbec poprvé se bude nejvyšší soutěž hrát s jednotným typem míče, který
firma Select dodala všem ligovým celkům. Futsalová liga odstartuje dnes hned v šesti halách. Mistrovská Chrudim doma přivítá ve šlágru kola Tango Brno, které v minulé sezoně skončilo v základní části na druhém místě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články