Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Začátek futsalového play-off bez překvapení. Vyhrála Chrudim i Teplice

Praha – První zápasy čtvrtfinále play-off futsalové ligy skončily jasnými výhrami favoritů. Obhájce titulu z Chrudimi na domácím hřišti rozstřílel pražskou Slavii jednoznačně 7:0. Teplice rovněž neinkasovaly ani branku a Spartu porazily 4:0. Dařilo se i Tangu, které v městském derby vyhrálo nad Helasem 7:3.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 1. čtvrtfinále futsalové ligy Teplice–Sparta

Futsalisté Chrudimi vykročili do čtvrtfinálové série proti Slavii ideálně. Už ve 4. minutě začal naplňovat roli favorita M. Mareš. O dvě minuty později zvýšil na 2:0 Douglas. Do přestávky si ERA-PACK vytvořil pětigólové vedení, což rozhodlo o osudu utkání. Východočeši slavili první výhru v sérii po jednoznačném výsledku 7:0.

"Měli jsme dobrý vstup do zápasu," pochvaloval si asistent chrudimského trenéra Jaroslav Bartušek. "Připravili jsme si hromadu šancí a některé z nich se nám podařilo proměnit. Poločasové vedení 5:0 bylo z našeho pohledu dobrý vstupem do zápasu i celé série. Pro nás je důležitý první bod i to, že se nám podařilo odehrát zápas bez obdržené branky."

V Teplicích čekali dlouho na gól

Favorizované Teplice dlouho hledaly recept na dobře bránící hosty. Vytvořily si sice několik dobrých šancí na překonání gólmana Vozára, bývalého hráče klubu ze Stínadel, ale ten chytal výborně. Když už byl překonán, pomohlo mu břevno – tak jako při Guilhermeho střele. Poprvé ho překonal v 16. minutě Novotný. Dvě minuty před koncem první půle dopravil míč do sítě po pasu od Semeráda Guilherme.

Ve druhé půli zkusili sparťané presink. Ani ten jim ale nepřinesl ovoce. Na mnohem silnějšího soupeře neměli nárok. Když se ve 33. minutě prosadil Sláma, bylo rozhodnuto. Hosté sáhli k power play, málem ale kapitulovali počtvrté – při Novotného střele zachránila Vozára tyč. Hru Sparty bez brankáře potrestal v samém závěru Pierre – 4:0.

Tango zlomilo Helas v poslední desetiminutovce

Brněnské derby mezi Tangem a Helasem odstartovalo lépe "domácí" Tango, které už v sedmé minutě vedlo po trefách Raphinhy a Kovácse 2:0. Jenže Helas do přestávky dokázal srovnat. Na 1:2 snížil David Cupák a vyrovnávací gól zařídil Josef Havel.

Hned na začátku druhé půle však Tangu vrátil vedení Belej, ale Helas znovu dokázal srovnat krok po brance Davida Cupáka. Utkání rozhodla branka Taverny ve 31. minutě. Na ni už Helas nedokázal odpovědět a Tango nakonec zvítězilo 7:3.

Výsledky 1. čtvrtfinále:

FK ERA-PACK Chrudim  SK Slavia Praha 7:0 (5:0)

Branky a nahrávky: 4. M. Mareš (Rešetár), 6. Douglas, 13. M. Mareš (Dentinho), 17. Douglas (Slováček), 18. Slováček (Felipe), 26. Slováček (Felipe), 35. Dentinho (pk). Rozhodčí: Trlida  Kolbaba. ŽK: Felipe – Oliva. Diváci: 272. Stav série 1:0.

FC Balticflora Teplice  AC Sparta Praha 4:0 (2:0)

Branky a nahrávky: 16. Novotný (Pierre), 18. vlastní, 32. Sláma (Holý), 40. Pierre. Rozhodčí: Lasch, Milner. ŽK: Formánek, Stejskal, Sop (SPA). Diváci: 200. Stav série 1:0.

FC Tango Brno  Helas Brno 7:3 (2:2)

Branky a nahrávky: 4. Raphinha (Záruba), 7. Kovács (Belej), 21. Belej, 31. Taverna (Raphinha), 34. Kovács (Belej), 38. Seidler, 39. Raphinha (Záruba)  9. David Cupák (Lacko), 15. Josef Havel (Lacko), 24. David Cupák (Josef Havel). Rozhodčí: Gasnárek – Linhart. ŽK: D. Cupák, Josef Havel  Kovács, Záruba, Taverna. Stav série 1:0.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články