Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Vlažný začátek, přílišný respekt. Byla to moje chyba, smutnil trenér Neumann

Čeští futsalisté na přímý postup na MS nedosáhli, musí do baráže. Vinu za rozhodující porážku se silným Kazachstánem (2:5) na sebe po utkání vzal trenér Tomáš Neumann. Hlavně proto, že v krátkém sestřihu ukázal hráčům přednosti kazašských hvězd a přílišný respekt podle něj zapříčinil tragický český začátek.

Tomáš Neumann
zdroj: ČTK autor: Zehl Igor

"Sestříhal jsem klukům to, co umějí jejich nejlepší hráči, a oni si možná řekli, že to se bránit nedá, a proto ten začátek tak vypadal. Byla to moje chyba," prohlásil kouč. Rozhodující úsek zápasu se odehrál už v jeho úvodu, kdy český výběr brzy prohrával 0:3. "Byl to úplně jiný vstup do utkání než v předchozích zápasech. Začali jsme moc vlažně a to takový soupeř jako Kazachstán umí potrestat," řekl Neumann.

Dva dny se jeho tým připravoval na Kazachstán, který má ve svém středu čtyři světové hráče s brazilskými kořeny včetně nejlepšího gólmana světa Higuity. "V předchozích dvou zápasech nepodali tak vynikající výkon jako dnes. Je vidět, že když o něco jde, tak zaberou, brali to na sebe a celé to rozhodli," poznamenal český kouč na konto Douglase, Lea a Taynana.

Česko obsadilo druhé místo v nejvyrovnanější kvalifikační skupině. "Jsme hrozně zklamaní. Hodnocení bude, až opadnou prvotní emoce," řekl Neumann. "Ale první dva zápasy byly výborné, jak proti Slovinsku, tak proti Rumunsku," uvedl a našel klady i na duelu s Kazachstánem.

"Od desáté minuty jsme odehráli solidní duel, ale brzdil nás ten začátek. Teď budeme všichni sedět a přemýšlet, cože jsme to provedli, že jsme dostali na začátku tři góly," konstatoval. Česko má ještě šanci dostat se na MS, ale v dubnové baráži musí přejít přes Chorvatsko. "Oni mají nyní úžasnou futsalovou generaci, bude to ještě těžší soupeř, než byl nyní Kazachstán. Hrát s nimi bude extrémně náročné," prohlásil Neumann.

Realizační tým začne hned řešit, kde se baráž odehraje. Možná opět v Brně, které vytvořilo národnímu týmu skvělé prostředí. "Chtěl bych poděkovat fandům, bylo to skvělé," uvedl Neumann.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články