Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

V nominaci podle očekávání chybí bratři Marešové

Praha – Podle očekávání se v širší nominaci české futsalové reprezentace na listopadové mistrovství světa v Thajsku neobjevili dlouholeté opory týmu Roman a Michal Marešové. Oba bratři už po úspěšné kvalifikaci avizovali, že šlo zřejmě o jejich poslední zápas za národní tým, a po poradě s trenérem Tomášem Neumannem se skutečně rozhodli přepustit místo mladším hráčům.

"Po vzájemné komunikaci jsme se domluvili, že je potřeba kádr omladit, roli hrála i jejich vytíženost a vzdálenost místa konání šampionátu," vysvětlil absenci třetího a čtvrtého nejlepšího střelce historie reprezentace trenér Neumann.

Nevyloučil však možnost, že se Marešové v národním dresu přece jen ještě objeví. "V případě výkonnosti a zdraví mi Michal i Roman přislíbili, že nám dle potřeby rádi pomohou při jarní kvalifikaci na mistrovství Evropy. Jak jsem však řekl, vše bude záležet především na jejich zdraví a formě," dodal.

V širší nominaci je 25 hráčů, z nichž bude muset Neumann vybrat čtrnáct nejlepších. "Vybíral jsem tu nejlepší pětadvacítku hráčů, která je podle mě výkonnostně i herně na nejlepší úrovni a je schopna postavit se nejlepším týmům z celého světa," dodal kouč.

Češi se na šampionátu utkají v základní skupině s Kuvajtem, Egyptem a Srbskem. První zápas sehrají 3. listopadu.

Širší nominace české futsalové reprezentace na MS 2012:

Brankáři: Libor Gerčák (Vysoké Mýto), Tomáš Meller, Jakub Žďánský (oba Chrudim), Václav Kubíček (Tango Brno), David Šimon(Pardubice)

Hráči do pole: Michal Belej, Josef Havel, Michal Seidler, Michal Kovács, Radim Záruba (všichni Tango Brno), David Frič, Zdeněk Sláma, Jiří Novotný, Michal Holý (všichni Bohemians 1905), Jan Janovský, Radek Polášek (Bielsko Biala/Pol.), Matěj Slováček, Petr Oliva, Lukáš Rešetár, Tomáš Koudelka, Marek Kopecký (všichni Chrudim), Marcel Rodek, Petr Váňa, Jan Lištván (všichni Zruč n. Sázavou), David Cupák (Helas Brno)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články