Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

V domácím prostředí, i tak v roli outsiderů. Futsalisté přesto věří v postup na MS

V roli outsiderů vstoupí čeští futsalisté do čtyřčlenného turnaje elitní fáze kvalifikace mistrovství světa, který od neděle do středy odehrají na domácí půdě v Brně. Reprezentanti bez zraněných opor změří síly se Slovinskem, Rumunskem a favorizovaným Kazachstánem a podle trenéra Tomáše Neumanna budou muset k postupu podat výkony na hranici možností. Přímou účast na šampionátu si vybojuje jen vítěz, druhý tým si zahraje baráž. Přímý přenos utkání Česko - Slovinsko sledujte od 18:00 exkluzivně na webu ctsport.cz.

Futsalová reprezentace
zdroj: ČT autor: Michal Pavlík

"Vždy se chcete porovnávat s těmi lepšími a porážet je. Papírově jsou všichni naši soupeři na tom lépe. Ale futsal se hraje na palubovce a tam doufám, že lepší budeme my," řekl Neumann.

"Je to něco jako ve futsalové Lize mistrů. Pokud chcete postoupit do Final Four, musíte hrát na samé hraně možností a k tomu musí nějaký hráč chytit střeleckou formu. Já věřím, že pokud se toto povede, tak postoupíme," dodal zkušený trenér.

Český tým hrál naposledy na světovém šampionátu v roce 2012, kdy se na závěrečném turnaji představil potřetí za sebou. Na minulém mistrovství před čtyřmi lety chyběl.

Je nám líto, video expirovalo.
Českým futsalistům budou v kvalifikaci o MS chybět dvě opory

Trenér Neumann se musí vypořádat s absencí zraněných kapitána Lukáše Rešetára a brankáře Libor Gerčáka. V úvodním utkání proti Slovinsku navíc bude scházet kvůli karetnímu trestu také střelec Michal Seidler. "To je další komplikace. Ale jsme tým, abychom to zvládli," uvedl Neumann.

Jeho svěřenci prohráli poslední vzájemný zápas se všemi třemi nadcházejícími soupeři. "Myslím, že nad tím nikdo nepřemýšlí. Známe kvalitu soupeřů, máme k nim velký respekt, ale na konci se chceme radovat z postupu na mistrovství světa," konstatoval český trenér.

"V baráži by to bylo velmi komplikované. Druhý z naší skupiny narazí na druhého ze skupiny Chorvatsko, Rusko, Ázerbájdžán, Slovensko. Kdo se o futsal zajímá, vidí, že by bylo dobré postoupit z prvního místa," dodal.

Spoléhá na velkou podporu fanoušků. "Na Brno mám ty nejlepší vzpomínky. Vždyť jsme tady v kvalifikačních soubojích nikdy neprohráli. Proto bylo Brno jasná volba, kam letošní kvalifikaci dát," řekl Neumann.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články