Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Trenér futsalistů doufá v účast bratrů Marešů na MS

Praha - Kouč futsalové reprezentace Tomáš Neumann živí naději, že na listopadové mistrovství světa do Thajska vyrazí i zkušené opory Roman a Michal Marešovi. Sourozenci sice v dubnu po úspěšné baráži se Slovinskem svorně oznámili, že dlouhou kariéru v národním týmu ukončí, ale podle Neumanna nakonec oba na šampionát vyrazí. Konečná nominace reprezentace na MS bude známa v polovině října.

Futsalová reprezentace
zdroj: ČT24

A když se nestane nic mimořádného, objeví se v ní i sedmatřicetiletý Roman Mareš i jeho o dva roky mladší bratr Michal. "Stav je takový, že oba mají konečné slovo říci do příštího týdne. Oba sice už kariéru v reprezentaci několikrát ukončili, ale pokud budou mít formu a vydrží jim zdraví, tak si myslím, že s námi na mistrovství zase pojedou," uvedl Neumann na tiskové konferenci.

Bratři Marešovi, hvězdy mistrovského Era-Packu Chrudim, patří k dlouholetým oporám a stálicím národního týmu. Ale když v dubnu v barážovém dramatu pomohli k postupu přes Slovinsko, považovali svoji kapitolu v reprezentaci za uzavřenou věc s tím, že chtějí uvolnit prostor mladším talentům. "Je to na 99 procent. Uvidíme. Ale s největší pravděpodobností končím," uvedl Roman Mareš, šestinásobný nejlepší futsalista republiky.

Teď je ale podle reprezentačního trenéra Neumanna pravděpodobné, že sourozenci své rozhodnutí přehodnotí a ještě vyrazí na mistrovství světa, kam se Češi probojovali potřetí za sebou. "Vždy se dokážou připravit na top akci," prohlásil Neumann, jehož tým na MS v Thajsku narazí na Srbsko, Egypt a Kuvajt. Češi si dávají za cíl postoupit ze základní skupiny, což si zajistí dva celky.

Futsalisté při přípravě na MS za dva týdny absolvují přípravný turnaj na Slovensku, kde vedle domácích narazí na Maďarsko a Polsko. Podle šéfa komise futsalu Otakara Mesteka nejbližší akci vynechají bratři Marešové i další zkušené opory Lukáš Rešetár s Markem Kopeckým. V polovině října kouč Neumann vyřkne jména hráčů nominovaných na MS. Závěrečný turnaj se uskuteční od 1. do 18. listopadu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články