Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Sudí Vévodová poprvé řídila mužský futsal. Hráčům je jedno, jestli jsem žena, říká

Futsalová porážka Sparty, která nestačila na Liberec a prohrála 3:4, nebyla tou nejdůležitější událostí kola. Zápas vstoupil do historie něčím jiným: poprvé utkání nejvyšší soutěže řídila žena, jmenovitě sudí Alice Vévodová. A počítá s ní i FIFA, která ji zařadila na listinu rozhodčích.

Je nám líto, video expirovalo.
Zápas futsalové ligy poprvé řídila ženská rozhodčí

Na fotbalových trávnících je to rozhodčí Stéphanie Frappartová, která pískala zápas například na loňském světovém šampionátu v mužském fotbale. Na české futsalové půdě se první sudí, která rozhodovala zápas nejvyšší mužské soutěže, stala Alice Vévodová. 

Jaká byla její cesta do rozhodcovského stavu? "Dříve jsem fotbal hrála, takže přechod mezi rozhodčí byl docela jednoduchý. V šestnácti letech jsem se tomu začala aktivněji věnovat," vysvětluje Vévodová. "Těším se, jestli mě něco čeká i na mezinárodní scéně a jaké zápasy si budu moct odpískat," dodala.

Ze strany futsalistů žádný problém necítila. "Jakmile se pískne do píšťalky, tak už hrají a úplně nevnímají, jestli tam je žena, nebo muž, ale jaké to rozhodnutí je," usmívá se. 

Doufá, že mnoho dalších utkání ji čeká, a to nejen v českém prostředí. "Je to příjemný pocit, takto se zapsat do historie. Cítím pokoru a těším se na další milníky, kam se můžu posouvat dál," dodává česká rozhodčí.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články