Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sparťané převzali futsalovou vládu – ve finále srazili Teplice

Sparta má titul. Jak rádi by tohle slyšeli fotbalisté slavného klubu na Letné, zatím se to však podařilo futsalistům. Ti v semifinále vyprovodili z play-off dlouholetého vládce ligy z Chrudimi a ve finále nedali Teplicím šanci. Finálovou sérii nad vítězem základní části soutěže vyhráli jasně 3:0.

Futsalisté Sparty se radují z gólu
zdroj: facebook.com/VARTA futsal liga autor: Michal Pavlík

Jestli někdo v Teplicích doufal, že finále futsalové ligy se ještě v pondělním třetím zápase nerozhodne, doufal marně. Už po poločase třetího zápasu, který se tentokrát hrál v teplické hale, bylo jasné, kdo je mistrem. Zvláště když teplické problémy v sestavě kvůli zraněním hráčů přetrvávaly.

Po třiceti minutách totiž hosté z Prahy vedli 4:0 a snaha teplických hráčů ještě s výsledkem něco udělat byla marná i přes dlouhou power-play.

Naopak v závěru využili sparťané několika chyb hráčů teplického celku a zvýšili vedení na konečných 6:0. Celkové skóre ze tří zápasů vyznělo pro nového mistra jasně – 16:1. Vláda Chrudimi skončila po dvanácti letech.

Je nám líto, video expirovalo.
Ceremoniál a ohlasy po finále futsalové ligy

"Bylo dobře, že jsme do Teplic jeli za stavu 2:0, nebyli jsme pod žádným tlakem. Defenziva pracovala v celé sérii velmi dobře. Nevím, jestli to bylo tím, že jsme v semifinále s Chrudimí dostávali hodně gólů, nebo slabším finálovým soupeřem. S Chrudimí by asi bylo finále těžší než proti Teplicím," uvedl sparťanský brankář Ondřej Vahala.

Finále play-off - 3. zápas:

Teplice - Sparta Praha 0:6 (0:4)

Branky: 11. a 36. Drahovský, 8. Cupák, 16. Wilde, 20. Seidler, 35. Novak. Konečný stav série: 0:3.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články