Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Sparta vydřela prodloužení, korunovaci Chrudimi ale neodložila

Futsalisté Chrudimi jsou podvanácté za sebou domácími mistry. Sparta sice ve třetím finále dokázala smazat dvoubrankový náskok domácích a vynutila si prodloužení, v něm už ale dominovala Chrudim. Východočeši vyhráli nakonec 9:4 a celou sérii ovládli hladce 3:0 na zápasy. Získali tak celkově svůj čtrnáctý titul od roku 2004 a potvrdili roli dlouhodobého domácího hegemona.

Chrudim v play-off neprohrála ani jeden zápas, ale na poslední vítězství se nadřela. Ve druhém poločase sice domácí vedli už 4:2, ale Pražanům se podařilo vyrovnat, i když během zápasu přišli o zraněného Brazilce Amadea a vyloučeného Davida Cupáka.

V prodloužení už však Sparta na soupeře nestačila a pětkrát inkasovala. Třemi góly se na výhře Chrudimi podílel Everton, po dvou brankách přidali Mareš, Rešetár a Max, za hosty se dvakrát trefil Brahimi.

"Nebyl to lehký titul, i proto, že už v semifinále jsme narazili na velmi těžkého soupeře v podobě Litoměřic. Ale nejtěžší to bylo vždycky proti Teplicím, těm se zatím nikdo nevyrovnal v tom, že by nás potrápil třeba až do pátého zápasu," uvedl kapitán vítězů Lukáš Rešetár.

K sobotním 34. narozeninám si Rešetár nadělil desátý titul s Chrudimí. "Je to pro mě něco neuvěřitelného. Přede mnou tady byli hráči jako Petr Vladyka, kteří tady získali deset titulů, ale ne v řadě, měli tam tu mezeru v roce 2006. Takže já jsem s bratry Marešovými asi první a těžko to bude překonávat někdo jiný než hráč Chrudimi," řekl Rešetár, pro kterého to možná byla rozlučka s chrudimským dresem.

Sparta se musela v sezoně vyrovnat se smrtí prezidenta Zdeňka Větrovského i s kontumací tří zápasů kvůli nepovolenému počtu cizinců. "Po všem, co se letos událo, je to pro nás zasloužená satisfakce. I dnes jsme ukázali, že jsme oprávněně druhý nejlepší tým v lize. Odehráli jsme důstojnou partii proti šampionům a Chrudimi gratuluji. Připravíme se na příští rok a další titul bude náš," prohlásil odhodlaně trenér Pražanů Beni Simitči.

Chrudim - Sparta Praha 9:4 po prodloužení (2:2, 4:4)

Branky: 3., 43. a 50. Everton, 11. a 41. R. Mareš, 25. a 45. Rešetár, 28. a 47. Max - 8. a 29. Brahimi, 9. Belej, 28. Amadeu. Konečný stav série 3:0.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články