Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/24

Sparta komplex jménem ERA-PACK nezlomila. Chrudim je stále stoprocentní

Repríza loňského finále vyzněla opět lépe pro mistrovskou Chrudim. V 9. ligovém kole otočila před vlastními příznivci stav a ambiciózní Spartu porazila 3:2. Úvodní gól sice vstřelil nejproduktivnější hráč soutěže Tomáš Drahovský, ale ještě před přestávkou se dvakrát trefil Brazilec Max a ve druhém poločase zvýšil Matěj Slováček. Tomáš Vnuk už stačil jen snížit. ERA-PACK se po sedmém vítězství posunul zásluhou lepšího skóre před rovněž stoprocentně úspěšné Teplice, Pražané jsou třetí. 

Tým z hlavního města, který před letošní sezonou výrazně posílil, proto stále čeká na premiérový skalp čtrnáctinásobných šampionů v historii. "V určitých chvílích možná rozhodla naše přemotivovanost, ale myslím si, že jsme na dobré cestě. Kluci ze sebe vydali maximum a já jim nemám co vytknout," řekl trenér Beni Simitči.

Obhájci titulu slavili zisk plného počtu bodů navzdory náročnému programu. V předchozím týdnu totiž absolvovali tři utkání v Lize mistrů. "Věděli jsme, že budeme hrát čtyřikrát v osmi dnech. Poctivě jsme trénovali a myslím si, že s fyzičkou jsme problém neměli. O našem vítězství rozhodlo proměňování šancí," hodnotil střelec třetího gólu Slováček.

Delegaci na šlágr 9. kola nečekaně obdrželo polské duo rozhodčích Kamil Grzebowski - Marcin Muszyňski, které bylo od úvodních minut v permanenci. Futsalisté obou klubů hráli s maximálním nasazením a fanoušci v hale sledovali mimo jiné množství skluzů, jimiž domácí i hosté "hasili" nadějné akce soupeře.

Chrudim začala mnohem aktivněji, ale Drozdův volej po signálu z rohu neusměrnil mezi tyče Slováček. Sparta naopak využila první příležitost, když individuální akci Novaka chladnokrevně zakončil Drahovský.

Slovenský reprezentant mohl vzápětí náskok zdvojnásobit, nicméně samostatný nájezd brankář východočeského celku Lytvyněnko vyrazil a dorážka Novaka orazítkovala tyč. Na druhé straně se činil Gerčák, který reflexivně lapil "pumelici" Evertona. Maxovu teč po Koudelkově rohu však zastavit nedokázal.

Za opět vyrovnaného stavu se hráči několikrát střetli v tvrdých soubojích, což vyústilo ve žluté napomenutí pro domácí duo David Drozd – Koudelka a hostujícího Pimpolha. Pražané měli už v 10. minutě pět akumulovaných faulů.

Po šestém měl možnost skórovat Bagatini z desetimetrového kopu, Gerčáka ovšem nepřekonal. O chvilku dříve netrefil prázdnou branku Seidler. Stejný protagonista nerozvlnil síť ani v 15. minutě a přišel trest. David Drozd využil špatného střídání svěřenců kouče Simitčiho a Max nekompromisní ranou do šibenice udeřil podruhé. 

Druhý poločas otevřela fenomenální individuální akce Evertona, jenž se s lehkostí sobě vlastní zbavil dvou protihráčů a kličkou i brankáře Gerčáka, ale míč poslal těsně vedle pravé tyče. Na druhé straně neuspěl tváří v tvář Lytvyněnkovi hvězdný Drahovský.

Sparta převzala otěže, nicméně do nadějných pozic se propracovávala jen stěží. Chrudim byla mnohem efektivnější a druhou šanci po návratu z kabin už přetavila v gól. David Drozd i s přispěním Hrdiny oslovil Slováčka, který pohotově zvýšil na 3:1. "David mi to perfektně připravil. Kdybych to nedal, tak už nevím, co bych měl dávat," popsal Slováček.

Tlak celku z české metropole inkasovaná branka otupila, ale ve 36. minutě korigoval po Grbešově střele s notnou dávkou štěstí Vnuk, jenž rudý dres oblékl poprvé od uzavření hostování z Plzně. "Brankář míč vyrazil do vlastního hráče a já to jen doklepl," hodnotil Vnuk.

Více však Pražané nestihli i proto, že Grbešovu ránu při závěrečné power-play zastavil na brankové čáře stojící Koudelka a Novakův pokus zneutralizoval i s pomocí tyče pozorný Lytvyněnko. "Myslím si, že jsme byli lepší, ale Chrudim i z nulové příležitosti dokáže vstřelit gól. Musíme být produktivnější," zakončil Simitči.

Futsalová první liga - 9. kolo:

Chrudim - Sparta Praha 3:2 (2:1)

Branky: 6. a 15. Max, 29. Slováček – 2. Drahovský, 36. Vnuk.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články