Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Seidler zářil na Podvinném mlýně, derby pražských "S" opanovala Sparta

První souboj rivalů z hlavního města v letošní sezoně vyzněl lépe pro Spartu. Úřadující vicemistři nejvyšší futsalové soutěže porazili v dohrávce čtvrtého kola Slavii 3:1 a ze čtvrtého místa aktuálně ztrácí na vedoucí duo Chrudim - Teplice tři body. Dva góly vstřelil v hale na Podvinném mlýně český reprezentant Michal Seidler.  

Futsalisté Sparty se radují z gólu
zdroj: facebook.com/VARTA futsal liga autor: Michal Pavlík

V loňském čtvrtfinále dominovala ve vzájemných duelech Sparta (6:4, 4:2, 4:2) a úlohu favorita zvládla i tentokrát. "Myslím si, že jsme předvedli dobrý výkon. Možná jsme mohli skórovat i vícekrát. Hráli jsme koncentrovaně až do konce, Slavii jsme nepustili v závěru do šancí, zvítězili jsme a doufám, že takto budeme i pokračovat," hodnotil Tomáš Drahovský.

Právě slovenský reprezentant měl slibnou příležitost už v 1. minutě, ale stejně jako dva jeho spoluhráči nedokázal překonat brankáře sešívaných Žežulku. "Hned v úvodu na mě šla spousta střel, což mi pomohlo. Škoda, že jsme prohráli," komentoval talent z Edenu.

Slavia kontrovala pohlednou kombinací Směřičky s Homolou. Velezkušený gólman Gerčák si ovšem poradil jak s nebepečnou střelou prvně jmenovaného, tak se signálem po rohovém kopu. Na druhé straně se musel znovu sklonit před šestnáctiletým strážcem svatyně hostujícího celku Drahovský, když nevyužil samostatný nájezd. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Slavia

Ve 14. minutě se býskl oku lahodící individuální akcí Brazilec Dodo, jenž postupně předčil tři domácí hráče, ale ztroskotal na Gerčákovi. Stejný futsalista po následném rohu nerozvlnil síť ani z bezprostřední blízkosti a trest přišel vzápětí.

Drahovského sólo obrana Slavie zastavila, nicméně odraženého míče se zmocnil Grbeša, který nezištně nabídl snadný gól před prázdnou brankou stojícímu Seidlerovi - 1:0. "Dneska jsme si derby prohráli sami, protože jsme neproměnili zejména v prvním poločase několik slibných šancí," konstatovala staronová posila sešívaných Radim Záruba.

Ve druhém poločase už držela otěže zápasu Sparta a převahu zúročila hned v úvodu. Zaváhání soupeře v rozehrávce nejprve potrestal po Drahovského přihrávce opět Seidler a krátce nato využil další "přečíslení" Antonín Hrdina. Na přesný zásah bývalého hráče Slavie sice odpověděl pohotovou dorážkou Martin Směřička, ale více už hosté nestihli.

První futsalová liga - 4. kolo:

Sparta Praha - Slavia Praha 3:1 (1:0)

Branky: 16. a 24. Seidler, 25. Hrdina – 26. Směřička.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články