Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Rešetár v poslední minutě skolil Spartu, semifinále začala vítězně i Chrudim

Semifinále play-off nejvyšší soutěže futsalistů odstartovalo. Nejlepší tým základní části z Plzně do něj vstoupil výhrou nad Spartou 1:0, ale nutno podotknout, že se na ni i vzhledem k fantastickému výkonu hostujícího brankáře Michala Hůly pořádně nadřel. Po festivalu zahozených šancí rozhodl 23 sekund před koncem Lukáš Rešetár. Úlohu favorita ustála také Chrudim, která deklasovala Slavii 5:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Vítězný gól a ohlasy 1. semifinále Plzeň – Sparta Praha

Reprezentant Rešetár se prosadil dorážkou poté, co Hůla reflexivně zneškodnil Seidlerovu pohotovou ránu. "Gól byl upracovaný, ale o to více ho bereme, protože šance, které jsme si vypracovali po hezkých akcích, jsme neproměnili," popsal Rešetár, před jehož zásahem neproměnil penaltu Dušan Künstner.

Nejlepší hráč utkání Hůla ho totiž vychytal, ale po těsné porážce byl viditelně zklamaný. "Na konci už jsem jel na autopilota, protože na mě šla jedna střela za druhou. Je to škoda, raději bych prohrál 7:0 než 1:0 gólem těsně před koncem," měl jasno. "Plzeň nás mlela defacto 40 minut, takže byla asi otázka času, kdy jí to tam padne," dodal Hůla.

Chrudim rozhodla už v úvodu

Ve druhém úterním semifinále začala Chrudim skvěle – ve 3. minutě vedla 2:0 po trefách brankáře Dudua a Petta. Před přestávkou navíc skóroval i David Drozd, na kterého ve 25. minutě navázal bratr Pavel. Konečný výsledek stanovil Jaroslav Kubát. "Zápas jsme měli od začátku pod kontrolou a zaslouženě vyhráli," řekl kapitán Matěj Slováček.

Slavia si zejména ve druhém poločase vypracovala několik stoprocentních šancí, ale rozvlnit síť favorita nedokázala. "Máme v hlavě asi nějaký blok a proti Chrudimi se nám tolik nedaří," konstatoval hostující Radim Záruba s odkazem na fakt, že sešívaní prohráli s východočeským soupeřem devět z posledních deseti vzájemných soutěžních utkání. 

Semifinále play-off první futsalové ligy - 1. zápasy:

Plzeň - Sparta Praha 1:0 (0:0)
Branka: 40. Rešetár.

Chrudim - Slavia Praha 5:0 (3:0)
Branky: 2. Dudu, 3. Pett, 17. D. Drozd, 25. P. Drozd, 34. Kubát.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články