Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Plzeňští futsalisté nedokázali porazit Barcelonu a v Lize mistrů končí

Plzeňští futsalisté nestačili na favorita skupiny C Barcelonu a jejich premiérová sezona v Lize mistrů tak končí. Po čtvrteční těsné prohře se slovinským Dobovcem prohráli 1:3 s Katalánci a ztratili tak možnost na postup do Final Four. Barcelona naopak zaútočí na další titul.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeňští futsalisté nestačili na Barcelonu

Barceloně zařídil vedení ve čtvrté minutě Brazilec Ferrao, nejlepší futsalista světa za poslední dva roky. Domácí ve zbytku prvního poločasu drželi s trojnásobným vítězem Ligy mistrů krok, slibné šance však neproměnili.

Po změně stran se hosté dostali do vedení 3:0, když se v rychlém sledu trefili Vnuk do vlastní branky a Matheus. Po Seidlerově tyčce ve 30. minutě Vnuk z power play skóroval i na druhé straně. "Barca" chvílemi byla pod tlakem Západočechů, ale větší drama už nepřipustila.

"Lepší by byly asi dva góly, nebo 1+1. Bohužel i vlastní góly ke sportu patří. Nevím, kdy jsem si ho dal naposled. Bohužel přišel smolně na 2:0, kdy se to asi zlomilo," řekl Vnuk v nahrávce pro média.

"Šance byly, ale nedokopli jsme to. Michal Holý z čáry nedal, dvakrát to tam vychytali hráči na čáře. Něco byla improvizace a vůbec jsme nečekali, že nám to vyjde. Ale bohužel, taková je realita. Barcelona je ještě o level výš, možná o dva," doplnil osmadvacetiletý reprezentant.

Plzeňští po úvodním vítězství 6:3 nad belgickým týmem Halle-Gooik a následné porážce 2:3 se slovinským Dobovcem obsadili ve skupině druhé místo. "Hlavy musíme mít každý zápas stejně nastavené. Jenom my sami dokážeme zase vyhrát ligu a kvalifikovat se do Ligy mistrů," dodal Vnuk.

Elitní fáze futsalové Ligy mistrů - skupina C:

Plzeň - Barcelona 1:3 (0:1)

Branky: 30. Vnuk - 4. Ferrao, 24. vlastní Vnuk, 25. Matheus.

Dobovec - Halle-Gooik 1:4 (0:2)

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články