Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň v úspěšné přestřelce překonala obranu Slavie desetkrát, první výhru má i Chrudim

Favorizované celky Plzně a Chrudimi vstoupili úspěšně do semifinálových sérií futsalové ligy. Východočeši zejména díky hattricku Brazilce Vincenza Fanttiho přehráli brněnský Helas 6:0. V úvodním utkání Plzně se Slavií padlo šestnáct branek, obhájci titulu si výhru 10:6 zajistili zejména díky šesti brankám v úvodním poločase.

Tempo zápasu od začátku diktovala domácí Plzeň, která po krásných akcích v poločase vedla už 6:1. Slávisté se po přestávce rovněž rozstříleli, gólem přes celé hřiště se prezentoval hostující brankář Žežulka, Západočeši si ale náskok bez problémů uhlídali až do konce.

"Dali jsme šest gólů Plzni, to jsem nečekal, ale zase jsme jich deset dostali. Některé z nich byly až příliš laciné, od obsazených hráčů, které jsme nedohráli. Jako bychom nevěřili, že to může být dramatičtější zápas," litoval trenér hostů Zdeněk Sláma.

Helasu v prvním semifinálovém zápase po devatenácti letech chyběl hrdina rozhodujícího souboje s Kadaní Dominik Balog.

Chrudim zprvu neměla výraznější převahu, ale v 10. minutě se po rohu Évertona prosadil Brazilec Vincenzo a uklidnil Východočechy.

"Prvních deset minut jsme se hledali, ale poté jsme ke konci poločasu dali i góly. Druhá půle už z naší strany splnila lepší kritéria," uvedl chrudimský Radim Záruba.

Brňané poté začali praktikovat při svém držení míče hru bez brankáře a Danko ve 14. minutě nastřelil tyč.

Na druhé straně mohl zvýšit Koudelka, ale přes celé hřiště minul prázdnou branku. Přesto přidala ještě do přestávky Chrudim pojistku, když rychlou akci zakončil André.

Krátce po přestávce rozehrával nebezpečný přímý kop David Cupák, Victor ale jeho pokus i následnou dorážku zneškodnil a z protiútoku David Drozd nastřelil tyč.

Hra Východočechů se postupně zvedala, takže Helas měl pro power-play čím dál méně prostoru. Ve 27. minutě domácí definitivně uklidnil Vinzenzo přesně umístěnou střelou mezi nohy brankáře Klímka.

Hosté mohli ještě zdramatizovat závěr, Směřička ale nezakončil přečíslení přesně. V poslední pětiminutovce ještě navýšili konečné skóre Max, Vinzenzo a Pavel Drozd.

"Mrzí nás zejména zbytečný gól do šatny na 0:2. Tempo zápasu jsme se snažili změnit při power-play, ale Chrudim pozorně bránila," přiznal hostující Martin Zdráhal.

Semifinále futsalové ligy – 1. zápasy:

Chrudim – Helas Brno 6:0 (2:0)
Branky: 10., 28. a 37. Vincenzo Fantti, 20. André, 37. Max, 40. Pavel Drozd. ŽK: Záruba, Éverton – Cupák, Hanák. Diváci: 301.

Plzeň – Slavia 10:6 (6:1)
Branky: 7. a 13. Holý, 19. a 27. Rešetár, 22. a 30. Mikuš, 6. Kozár, 14. Knobloch, 20. Vnuk, 36. Künster – 16. a 39. Havrda, 23. Kuča, 25. Kuchta, 31. Brychta, 36. Žežulka. Diváci: 350.

Zdroj
futsalliga.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články