Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Plzeň slaví druhý futsalový titul, třetí finále s Chrudimí rozhodly až penalty

Ani napínavá koncovka a následné prodloužení neurčily vítěze třetí finálové série futsalové ligy mezi Plzní a Chrudimí. Za stavu 2:2 pokračovali futsalisté v penaltovém rozstřelu, jenž se lépe povedl domácí Plzni. Ta tak zakončila hon za titulem 3:0 na zápasy a podruhé se stala šampionem.

"Vím, že kluci se bavili o tom, že sázkovky mají jako favorita Chrudim, i když nechápu proč. Poslední dobou máme my lepší bilanci, šli jsme do play-off z prvního místa, začínali jsme doma, a stejně lidi věřili víc Chrudimi. Třeba po téhle sezoně konečně začnou Plzeň brát vážně. Je tady prostě druhý adept na tituly," řekl plzeňský brankář Ondřej Vahala na youtube kanálu Svazu futsalu.

Plzeňský tým otevřel skóre ve 13. minutě zásluhou Ricka a chvíli nato zvýšil Vnuk po velké chybě reprezentačního spoluhráče Koudelky.

Chrudimští ale nečekaně opanovali druhý poločas. V jeho úvodu snížil Buchta vlastním gólem a ve 37. minutě při power-play vyrovnal Pett.

Během prodloužení branka nepadla a v rozstřelu byli lepší domácí. Plzeňský brankář Vahala zneškodnil dva pokusy soupeře, hostům nepomohl ani záskok gólmanského veterána Gerčáka. Rozhodující penaltu proměnil Vnuk.

Chrudim, nejúspěšnější tým české historie, nenavázala na minulou sezonu, kdy ve finálové sérii porazila Plzeň 3:1 na zápasy a získala patnáctý titul.

"Druhý poločas jsme do toho už vstoupili tak, jak jsme měli hrát všechny tři zápasy od začátku. Zatlačili jsme Plzeň a celý poločas ji do ničeho nepustili. Troufám si říct, že jsme byli lepší. Pak už se to v prodloužení dohrávalo, nikdo nechce udělat chybu. A penalty byly loterie. Neprohráli jsme si to dneska, ale v prvních dvou zápasech," uvedl chrudimský kapitán Matěj Slováček.

Finále play-off první futsalové ligy - 3. zápas:

Plzeň – Chrudim 2:2 (2:0), na pen. 4:3
Branky: 13. Rick, 15. Vnuk - 23. vlastní Buchta, 37. Pett. Rozhodující penaltu proměnil Vnuk. Konečný stav série: 3:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články