Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Neslyšící futsalisté si z ME v Itálii přivezli čtvrté místo, Braneac kraloval mezi brankáři

Nejlepšího výsledku v samostatné historii dosáhla česká reprezentace neslyšících futsalistů na evropském šampionátu v Itálii. U pobřeží Jaderského moře v Montesilvanu totiž obsadila čtvrtou příčku a kvalifikovala se na mistrovství světa, které se uskuteční příští rok v Brazílii. Martin Braneac si navíc vysloužil ocenění pro nejlepšího brankáře a zároveň nominaci do All-Star týmu turnaje.

Česká reprezentace neslyšících futsalistů na ME v Itálii
zdroj: czechdeaffotbal

Češi, kteří na předchozím ME ve finském Tampere skončili v roce 2018 patnáctí, nejprve v základní skupině podlehli pozdějším šampionům ze Španělska 4:5, remizovali s Dánskem 4:4 a deklasovali Polsko 7:2.

Při shodném počtu bodů s Dánskem a totožném rozdílu skóre (+4) hovořil v jejich prospěch vyšší počet vstřelených gólů (15). Do čtvrtfinále proto postoupili z druhé pozice a čekala je Anglie, kterou zdolali 6:4. Dvěma brankami se blýskli Andreas Hubáček s Tomášem Gajdošíkem.

V semifinále ovšem národní tým narazil – prohrál 0:7 s Itálií a podobně jednoznačně i v následném zápase o bronz se Švédskem, konkrétně 1:6. I přesto dosáhl na ME nejlepšího umístění v samostatné historii.


Zdroj
czechdeaffotbal

Hlavní zprávy

Nejčtenější články