Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nejzbach dotáhl pětibrankové manko a zdolal Spartu, vyhrála i Chrudim

Vysoké Mýto – Ještě ve čtyřiadvacáté minutě prohrávali se Spartou 0:5. Futsalisté Vysokého Mýta však poté předvedli fantastický obrat a v utkání 10. kola zdolali pražský celek 7:6. Dařilo se i Chrudimi, která zdolala Hellas Brno 3:1. Vítězství si na své konto připsalo i Tango a Teplice.

Utkání Nejzbach Vysoké Mýto - Sparta Praha
zdroj: ČT

Utkání se v prvním poločase vyvíjelo jednoznačně pro hosty. Skóre otevřel ve 13. minutě Havrda střelou na vzdálenější tyč. O tři minuty později zvýšil na 2:0 sparťan Rott a do přestávky vstřelil třetí branku hostí opět Havrda.

Ani do druhé půle nevstoupil Nejzbach dobře. Po trefách Stejskala a Semeráda vedli hosté ve 24. minutě už 5:0. Jenže Vysokomýtští nesložili zbraně. Vágner střelou z první snížil na 1:5 a následně započal svůj parádní večer domácí Sklenář – 2:5. Sparta ještě ve 29. minutě zvýšila na rozdíl čtyř branek, když hattrick zkompletoval Havrda – 2:6. Pak však domácí začali hrát power play s brankářem Gerčákem v poli. Jiráský při početní výhodě našel Šabatu, který snížil na 3:6.

Vlnu emocí vyvolala 34. minuta. Výhoz L. Gerčáka skončil až v brance Sparty, ale rozhodčí branku neuznali. Usoudili, že Vladyka balon netečoval. To však neplatilo ve 34. minutě, kdy dotlačil míč do brány Sparty Sklenář a Nejzbach stále žil – 4:6. Dvě minuty před koncem zkompletoval hattrick Sklenář a vyrovnání bylo na spadnutí. To se záhy povedlo brankáři Gerčákovi, který povedenou ranou pod břevno rozesmutněl gólmana Mareše v brance Pražanů. Vrchol zápasu přišel 64 vteřin před koncem. Šabata obral obránce o balon a střelou bodlem dostal do varu zaplněné tribuny. Nejzbach vyhrál neuvěřitelný zápas 7:6.

Brněnské Tango vyhrálo počtvrté v řadě. Na domácí palubovce porazilo Hradec Králové 10:3. Hattrickem se v domácím dresu znovu blýskl Michal Seidler, který dal zároveň desátou branku v utkání. Za hosty snižoval na 1:2 Jelínek a vzápětí srovnal Holec. Do přestávky však Tango navýšilo své vedení na 5:2. Po přestávce už pouze korigoval výsledek hradecký Chromek. Brankami se prezentovali i dvě domácí posily Rogerinho a Javi.

Teplice se v pátek udržely na dostřel prvnímu místu, na které se mohou vrátit v úterní dohrávce. Poločasové vedení 3:0 vystříleli Balticfloře Novotný, Lima a Sláma. Ve 25. minutě sice snížil Filinger na 1:3, jenže to bylo od Slavie vše. Pinto, Ferreira a Barbosa svými trefami stanovili konečný výsledek na 6:1. Slavia prohrála potřetí v řadě a je s dvanácti body osmá.

Helas v Chrudimi překvapil. Po bezbrankové první půli se Brněnští ujali ve 25. minutě vedení 1:0 zásluhou Lacka. Minutu poté však vyrovnal Slováček, na jehož trefu navázal čtyři minuty před koncem Rešetár. Poslední slovo měl ve 40. minutě chrudimský Douglas. ERA-PACK se tak díky výhře udržel na čele soutěže. Helas je po druhé porážce v řadě sedmý.

Pražské Benago si zastřílelo proti poslední Plzni. Ze tří branek se v domácím dresu radovali Tomáš Štverák a Marcel Rodek. Jedinou trefu Plzně měl na svědomí ve 14. minutě Koc, který tak snižoval na 1:2. Benago je po výhře 11:1 na čtvrtém místě a ztrácí sedm bodů na třetí Plzeň.

10.kolo futsalové extraligy:

1. FC Nejzbach Vysoké Mýto – AC Sparta Praha 7:6 (0:3) - VIDEO

Branky a nahrávky: 26. Vágner (Vladyka), 27. Sklenář (Vladyka), 32. Šabata (Jiráský), 34. Sklenář (Netolický), 38. Sklenář (Šabata), 38. L. Gerčák (Vladyka), 39. Šabata – 13. Havrda (Srkal), 16. Rott (Stejskal), 17. Havrda (Aladžič), 21. Stejskal (Semerád), 24. Semerád (Stejskal), 29. Havrda (Srkal). Rozhodčí: Hofmann – Henych. ŽK: Aladžič (ACS). Diváci: 500.

FC Tango Brno – UFA Salamandr XXL Hradec Králové 10:3 (5:2)

Branky a nahrávky: 2. Rogerinho (Belej), 4. Buršík (Seidler), 16. Seidler (Belej), 20. Brůna (Belej), 20. Seidler (Belej), 26. Belej (Seidler), 27. Brůna (Kovács), 29. Záruba, 38. Javi, 40. Seidler (Belej) - 12. Jelínek, 14. Holec (Vydarený), 33. Chromek (Jelínek). Rozhodčí: Markovský – Honěk. ŽK: Javi – Fidra.

FC Balticflora Teplice – SK Slavia Praha 6:1 (3:0)

Branky a nahrávky: 8. Novotný (Pinto), 8. Lima (Barbosa), 11. Sláma (Ribeiro), 29. Pinto (Novotný), 33. Ferreira (Ribeiro), 38. Barbosa – 25. Filinger (pk). Rozhodčí: Kresta – Smreček. ŽK: Sop, Míča, Filinger (SKS). Diváci: 150.

FK ERA-PACK Chrudim – Helas Brno 3:1 (0:0) - VIDEO

Branky a nahrávky: 26. Slováček (Koudelka), 36. Rešetár (R. Mareš), 40. Douglas (Max) – 25. Lacko (Ovčačík). Rozhodčí: Melničuk – Chládek. ŽK: Rešetár, Koudelka, Douglas, Meller – Lacko, Sýkora, Lidmila.

FC Benago Praha – SK Indoss Plzeň 11:1 (4:1)

Branky a nahrávky:2. Štverák (Lištván), 5. Brahimi (Douglas), 15. Štverák (Rodek), 19. Rodek (Lištván), 24. Douglas (A. Simitči), 27. Štverák (Vahala), 29. Kočí (Rodek), 34. vlastní, 35. Rodek (Lištván), 36. Rodek (Hoxha), 40. Lištván (Rodek) – 14. Koc (Lukáš). Rozhodčí: Rybka – Trlida. ŽK: Lukáš (PLZ). Diváci: 70.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články