Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olga Fikotová

Raška pyká za ostrý faul na Ordoše, Mladé Boleslavi dvakrát nepomůže

Dvě utkání si nezahraje Adam Raška z Mladé Boleslavi za faul na libereckého Jana Ordoše. Informovala o tom disciplinární komise hokejové extraligy. V nedělním duelu 5. kola, který Bruslaři doma vyhráli 2:1, vyloučili Rašku sudí René Hradil a Matěj Sýkora za zásah do hlavy a krku na dvě minuty.

Adam Raška z Mladé Boleslavi (vpravo) v utkání s Plzní
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

"Zákrok byl veden na protihráče, který se ve snaze vyhnout se jinému soupeři pohybem do středu hřiště nacházel ve snížené pozici a zranitelném postavení. Hráč, který si byl tohoto postavení vědom, se rozhodl nehrát kotouč, který k němu po neúspěšné kličce směřoval, ale zpevnil tělo a pravým ramenem zasáhl jednoznačně a primárně protihráče do oblasti hlavy," uvedl předseda disciplinární komise Viktor Ujčík.

Raška vynechá dnešní zápas na ledě pražské Sparty a páteční domácí střetnutí proti Vítkovicím. Vrátit se do extraligového kolotoče může v nedělním 8. kole v Českých Budějovicích. Právě z Motoru Raška před sezonou do Mladé Boleslavi přišel a ve čtyřech utkáních nového ročníku si připsal tři body za tři asistence.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články